Zelenskiy Ve Trudeau Kiev'de Bir Araya Geldi

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Kiev’de Kanada Basbakani Justin Trudeau ile düzenledigi basin toplantisinda, “Rusya’ya karsi saldiri eylemlerimiz devam ediyor” dedi.

Zelenskiy Ve Trudeau Kiev'de Bir Araya Geldi
Rusya- Ukrayna arasindaki savas devam ederken Ukrayna’nin diplomatik temaslari da sürüyor. Ukrayna’nin baskenti Kiev’de Kanada Basbakani Justin Trudeau ile bir araya gelen Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, görüsmeden sonra düzenledigi ortak basin toplantisinda konustu.

Kanada Basbakani Trudeau ile görüsmesinde Kanada’nin Ukrayna ve Avrupa-Atlantik toplulugunun güvenlik ihtiyaçlarini en çok destekleyen ülkeler arasinda oldugunu söyleyen Zelenskiy, “Bugün Basbakan Justin Trudeau ile yaptigimiz görüsmede Kanada’nin Ukrayna’nin NATO’ya üyeligine destegini kaydettik. Vilnius’da düzenlenecek NATO Zirvesi’nde Ukrayna’nin üyeligi için tüm gerekliliklerin yerine getirilmesi hepimizin her seyi yapacagindan eminim” ifadelerini kullandi.

“Rusya’ya karsi saldiri eylemlerimiz devam ediyor”

Ukrayna ordusunun taarruzda oldugunu belirten Zelenskiy, “Ukrayna’da Rusya’ya karsi saldiri eylemleriniz devam ediyor. Ordumuzun hangi asamada oldugunu söylemeyecegim ama sonuçlarini hepimiz görecegiz” dedi.

Rusya’nin savas hakkindaki dogrulanmamis bilgilere inanilmamasi gerektigini söyleyen Zelenskiy, “Sadece ordumuza güvenin. Ben onlara güveniyorum, Ülkenin farkli yerlerinde savasan komutanlarimizla her gün temas halindeyim. Hepsi olumlu bir ruh halinde” diye konustu.



Ukrayna’ya 500 milyon dolarlik askeri yardim

Zelenskiy ile birlikte kameralarin karsisinda geçen Trudeau ise Kanada’nin Ukrayna’yi destekledigini belirtti.

Kanada’nin Ukrayna’ya 500 milyon dolarlik yeni askeri yardim saglayacagini söyleyen Trudeau, ”Kanada, Ukrayna’nin NATO üyeligini destekliyor. Ukrayna ve Kanada, Temmuz 2023’te Vilnius’ta yapilacak NATO Zirvesi’nde bu konulari ele almayi dört gözle bekliyor” ifadelerini kullandi. Trudeau daha sonra sosyal medya hesabinda yaptigi açiklamada, “Kanada Ukrayna’nin yaninda. Bugün Zelenskiy’e ve Rusya’nin acimasizca isgalini sürdürdügü Ukrayna halkina karsi bagliligimi yeniden göstermek adina Kiev’e gittim” dedi.

Kaynak: İHA