'Uluslararasi 2. Kilikya Ultra Maratonu' Tamamlandi

İçel Büyüksehir Belediyesince bu yil 2.’si düzenlenen ’Kilikya Ultra Maratonu’ tamamlandi. 54, 33, 15 ve 7K’dan olusan parkurlarda yarisçilar mücadele etti.

'Uluslararasi 2. Kilikya Ultra Maratonu' Tamamlandi
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi tarafindan ‘Doganin içinde tarihe kos’ slogani ile düzenlenen ve UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesindeki Korykos Antik Kenti’nin parçasi olan Kizkalesi sahilinde baslayan maratonda, 8 ülkeden 76 yabanci sporcu, Türkiye’den de 25 farkli ilden 191’i kadin, toplam 579 sporcu 7 kilometrelik Korykos, 15 kilometrelik Elaiussa Sebaste ve 33 kilometrelik Kizkalesi parkurlari ile 54 kilometrelik Kilikya Ultra Maratonu’nda performanslarini sergiledi.

“Esas olan kazanmaktan ziyade yarisi bitirmek”

Yarislar ilk olarak 33 ve 54K parkurlarinda Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Emrullah Taskin’in start vermesi ile basladi.

15 ve 7K yarislarinin startini veren İçel Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, “Ilkini geçtigimiz sene eylül ayinda yapmis oldugumuz ve artik uluslararasi arenaya tasinan Kilikya Ultra Maratonu’nun bu sene ikincisini yapiyoruz. Esas olan kazanmaktan ziyade yarisi bitirmek. Ben hepinize basarilar diliyorum” dedi.

Tarih ve doga ile iç içe geçen parkurlarin ardindan, bitis çizgisini ilk tamamlayan olmak için birbirleri ile kiyasiya mücadele eden sporcular bir maratona katilmanin mutlulugunu yasadilar.

“Tarihi dokunun içerisinde kostuk”

Geçen yil da katilmak istedigini ancak bu yil katilabildigini söyleyen 54K birincisi Mehmet Osman Döner, “Geçen yil katilmak istiyordum, kismet olmadi. Adanaliyim, Izmir’de yasiyorum. Bu tarafta kosmak istiyordum, sicaktan çekiniyordum açikçasi ama sicagin da verdigi ayri bir keyif oldu. Tarihi dokunun içerisinde kostuk. Daha önce görmedigim yerleri gördüm. Keyifli bir kosuydu. Bitisi sahilde yapmak ayri bir keyifti. Kosucularin genelde istedigi bir sey bitisten sonra kendisini denize atmak, ben de öyle yaptim, güzeldi” diye konustu.



“Hem tarih hem doganin bir arada oldugu çok güzel yerler gördük”

Maratona Ankara’dan katilan ve 54 K Kadinlar Kategorisinde 1. olan Emine Besler Çeber, “Çok güzeldi. Parkur kolay diye yorumlar okumustum fakat çok acimasiz bir parkurdu ama güzeldi. Her karisina degdi. Keyif aldim ama sicak çok yordu. Bu kadar sicak olmasa daha keyifli olurdu. Çok güzel yerlerden geçtik. Ayni anda hem tarih hem doganin bir arada oldugu çok güzel yerler gördük” seklinde konustu.



“Anlatilmaz bir duygu içerisindeyim”

Kadinlar 15K parkuru ikincisi Bahar Özacar ise maraton öncesinde çok çalistigini belirterek, “Pilates egitmeniyim. Su an çok duyguluyum. Öncesinde antrenman yaptim, çok çalistim ve su an sonucunu gördügüm için anlatilmaz bir duygu içerisindeyim. Parkur ilk 10 kilometrede çok zorladi, 10 kilometreden sonra uçtum resmen. Yokus asagi indik hep. Yollar çok güzeldi, son 5 kilometre müthisti. Organizasyon gayet güzeldi. Çok güzel karsilandik, kayit islemlerimize varana kadar çok güzel ilgilendiler” ifadelerini kullandi.

“Zor sartlarda 1. oldum, mutluyum”

Dumlupinar Üniversitesi Beden Egitim Bölümü son sinif ögrencisi olan ve Erkekler 15K parkuru 1.’si olan Sait Kerem Yetisir, “Hava çok sicakti, zor bir parkurdu. Havayla mücadele ettigimiz kadar biraz da yolla mücadele ettik. Çünkü traillerde böyle oluyor. Havanin zorluguna ragmen birde yolu bulmaya çalisiyoruz. Zor sartlarda 1.oldum, mutluyum. Organizasyon çok güzeldi. Herkese tesekkür ediyorum” dedi.



Maratona köpekleri ile katildilar

Yarismaya köpekleri ‘Merlot’ ile katilan Aski Erenkul ve Irem Salmanoglu, “Çok keyifliydi. Geçen sene gelmeyi çok istiyorduk açikçasi fakat tarihi kaçirdigimiz için bu seneye kismet oldu. Bekledigimizin üzerinde bir parkur oldu. Gerçekten rahat bir parkurdu. Merlot için zor bir parkur degildi ama hava sicakligi nedeni ile su ihtiyacinin giderilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandilar.

Yarismalarin ardindan düzenlenen ödül töreninde Genel Sekreter Yardimcisi Serdal Gökayaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Emrullah Taskin, İçel Büyüksehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbag, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi Gençlik ve Spor Hizmetleri Sube Müdürü Bünyamin Gökayaz ve Atletizm Federasyonu Temsilcisi Eray Türemen tarafindan Uluslararasi Kilikya Ultra Maratonu’nda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.
Kaynak: İHA