Mehmetçik Yunanistan Sinirinda Da Kus Uçurtmuyor

Hudut Kartallari, Yunanistan tarafindan Türkiye’ye gönderilmeye çalisan 40 kisilik mülteci grubunu engelledi.

Güvenlik kaynaklarindan edinilen bilgilere göre, Mehmetçik, 8 Haziran Persembe günü, Edirne’nin Kesan ilçesinden Türkiye tarafina ilerleyen 40 kisilik bir grup tespit etti. bunun üzerine yaklasan grup sinirda görevli komandolar tarafindan hudut hattinda engellendi.

Silah zoruyla getirildiler

Sinira kadar beraberlerindeki Yunan askeri oldugu degerlendirilen silahli bir kisinin zoruyla getirildikleri anlasilan grup, karsisinda Türk Silahli Kuvvetlerini görünce Yunanistan tarafina geri dönmek istedi. Sinirin Yunanistan tarafinda yasanan arbedede mültecileri zorla getiren silahli sahsin en az 15-20 el havaya ates açtigi ögrenildi. Güvenlik kaynaklari, Yunanistan tarafinda gelisen olaya karsi dikkatini ve sakinligini koruyan Mehmetçigin müdahale etmeden olayi takip ettigini, grubun daha sonra dagilarak Yunanistan tarafina geri döndügünü belirtti.

Bir süre sonra, olayin yasandigi Yunanistan tarafindaki bölgeye gelen kisilerce etrafa saçilan bos mermi kovanlarinin toplandiginin Türk Silahli Kuvvetleri’ne ait sinir güvenlik kameralari tarafindan tespit edildigi ögrenildi.

Daha önceden Ege Denizi ve kara sinirlarimizda benzer sayisiz geri itme olayina imza atan Yunanistan’in, bu faaliyetleri artik büyük gruplar halinde ve silahli kisiler esliginde yapmasinin sinir hattinda istenmeyen bir olay yasanmasina sebep olabilecegini ifade eden güvenlik kaynaklari, bu durumun iki ülke arasinda Subat ayindan itibaren esen barisçil rüzgarlara da zarar verebilecegini belirtti.

Konuya iliskin olarak, Uluslararasi hukuka aykiri eylemlerini örtmeye çalisan Yunan basininda yer alan bir haberde, gruba Türkiye siniri tarafindan ates açildigi iddia edilmisti. Edinilen bilgiler olayin tam tersi sekilde gelistigini ortaya koymus oldu.
Kaynak: İHA