Kurban Bayram Öncesi Aliaga'da Hijyen Egitimi

Aliaga Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügünce Kurban Bayrami öncesi kasaplar, mezbahalar, geçici kesimhaneler için “Gida Mevzuati ve Hijyen Egitimi” düzenlendi. Katilimcilara isletme ve personel hijyeni uygulamalari, gida güvenilirligi, muhafaza ve sevkiyat sartlari, satis sartlari ve denetim hassasiyetiyle ilgili genel bilgiler verildi.

Kurban Bayram Öncesi Aliaga'da Hijyen Egitimi
Aliaga Ticaret Odasi M. Ender Özer Seminer Salonu’nda verilen egitimde, Aliaga Ilçe Tarim ve Orman Müdürü M. Selim Aksakal ve teknik personel tarafindan ilçede faaliyet gösteren kasaplara yönelik sunum yapildi. Sunumda, mezbahalardan mühürlü olarak gelen etlerin kesim raporlarinin da mutlaka olmasi gerektigi ve kesim raporundaki bilgilerin isyerindeki etlerle uyumunun kontrol edilmesi gerektigi vurgulandi. Hayvanlardan insanlara geçen zoonoz bakteriyel hastaliklara ve parazitlere karsi genel hijyen kurallarina uymanin halk sagligi için önemine dikkat çekildi. Kasap, lokanta ve kesimhanelerin yil içerisinde rutin olarak ilçe müdürlügü tarafindan denetlendigini ve denetimlerin siklikla ve titizlikle devam edilecegini dile getiren Aksakal, ilçede hizmet verecek geçici kurban kesim yerlerindeki genel hijyen denetimleri ve kesimci-kasap egitim ve denetimlerinin devam ettigini belirtti.

Aksakal, kesim sirasinda ve sonrasi atiklarin kurallara uygun olarak bertaraf edilmesi konusundaki takibin hayvan sagligi personellerince Kurban Bayrami boyunca 24 saat araliksiz olarak ilçe genelinde sürecegini kaydetti.

Kaynak: İHA