Kayseri'de Saganak Sele Dönüstü, Bazi Is Ve Evleri Su Basti

Kayseri’de etkili olan saganak bazi bölgelerde sele neden oldu. Sel sulari istinat duvarini yikarken bazi ev ve is yerlerini su basti.

Kayseri'de Saganak Sele Dönüstü, Bazi Is Ve Evleri Su Basti


Kayseri’de aksam saatlerinde baslayan ve kisa sürede etkili olan saganak hayati olumsuz etkiledi. Il merkezinde bazi isyerlerini su basarken Bünyan ilçesinde de sele neden oldu. Sümer, Saglik, Camicedit ve Camikebir mahallelerinde bazi ev ve is yerlerini su basti. Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Bünyan Belediyesi ve itfaiye ekipleri su basan yerlerde tahliye çalismalarina devam ederken Bünyan Belediye Baskani Özkan Altun ise ilçedeki son durumu paylasarak, "Geçmis olsun Bünyan’imiza. Dönem dönem sel felaketleri yasiyorduk ama bu biraz agir ve fazla oldu. Yaptigimiz kanallarda suyun yükselmedigini görüyorsunuz. Metrekareye düsen yagmur miktari çok fazla oldugu için su ana kadar yaklasik 60 tane evimizde su basmasi ihbari aldik. Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Bünyan Belediyesi ve itfaiye ekipleri hep birlikte müdahale ediyorlar. Tedbiri elimizden birakmayalim, evlerimizde kalmayi tavsiye ediyorum" dedi.



Sel sulari istinat duvarini böyle yikti

Öte yandan Bünyan ilçesindeki sel amatör kameralarca kaydedildi. Vatandaslarca kaydedilen görüntülerde sel sularinin siddeti ve istinat duvarini yikmasi yer aldi.
Kaynak: İHA