Japonya'daki Türkiye Festivaline Yogun Ilgi

Japonya’nin baskenti Tokyo’da düzenlenen Türkiye Festivali, meraklilarindan yogun ilgi gördü. Festival kapsaminda kurulan yemek stantlarinda Türk lezzetlerini tatmak isteyenler kuyruk olustururken, geleneksel dans gösterisi ise izleyenleri costurdu.

Japonya'daki Türkiye Festivaline Yogun Ilgi
Japonya’nin baskenti Tokyo’daki Yoyogi Parki’nda Türkiye rüzgari esti. Tokyo Yunus Emre Enstitüsü’nün katkilariyla gerçeklestirilen festival, ilk gününde Japonlar ve turistlerden yogun ilgi gördü. Festival kapsaminda kurulan yemek stantlarinin önünde uzun kuyruklar olusturan katilimcilar, Türk lezzetlerini deneme firsati buldu. Japon dansçilar tarafindan sergilenen geleneksel Türk danslari gösterisi ise izleyenleri costurdu.

"Japonlardan ilgi büyük"

Festivalde Türk yemekleri satan Ahmet Taspinar, benzer festivallere genelde döner kebap satarak katildiklarini belirterek, "Festivale Japonlardan asiri ilgi var. Bugün farkli olarak köfte ekmek ve balik ekmek satiyoruz. Izdiham ve kuyruk var. Yetistiremiyoruz. Buraya gelen Japonlara ve ilgi gösteren herkese çok tesekkür ediyoruz" dedi.



"Tesadüfen gördük, güzel bir ortam var"

Tokyo’ya ailesi ile birlikte 1 haftaligina turist olarak geldigini belirten Eren Caner ise "Parkin yakinindan geçerken tesadüfen Istanbul yazilarini gördük ve oyun havasi müzikleri de duyunca içeri girmek istedik. Güzel bir ortam var. Japonlarin da ilgisi yogun. Sira olusturmuslar. Herhalde Türk lezzetlerini tatmak istiyorlar. Güzel bir ortam var" ifadelerini kullandi.

Arkadaslari ile Türk lezzetlerini denemek üzere festivale geldigini belirten Yuki Adachi de en çok döner kebabi sevdigini belirterek, "Bugün de kebap yedim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA