Jandarmadan Otobüs Sürücülerine 'Trafik Güvenligi' Egitimi

Aksaray’da egitim faaliyetleriyle yasanan trafik kazalarinin en aza indirgenmesini amaçlayan Il Jandarma Komutanligi Trafik Jandarmasi ekipleri, sehirlerarasi yolcu tasimaciligi yapan otobüs soförlerine “Trafik Güvenligi” egitimi verdi.

Jandarmadan Otobüs Sürücülerine 'Trafik Güvenligi' Egitimi
Yasanan kazalarin, can ve mal kaybinin önüne geçilebilmesi için çesitli çalismalar yapan Il Jandarma Komutanligi Trafik Jandarmasi ekipleri, yaptigi birçok faaliyetin yani sira simdi de sehirlerarasi yolcu tasimaciligi yapan otobüs soförlerine yöneldi. Otobüs soförlerini Aksaray Sehirler Arasi Otobüs Terminalinde bir araya getiren trafik jandarmasi, 2021-2023 Trafik Güvenligi Eylem Plani çerçevesinde, “Trafik Güvenligi” egitimi verdi. Egitimlerde, yolcu tasimaciligi yapan sürücüler için trafik güvenligi, sürüs güvenligi, hiz siniri, trafik kurallari, güvenli trafik bilinci hakkina bilgiler veren trafik jandarmasi, trafikte dikkatsizlik konusuna deginerek en ufak bir dikkatsizligin faciayla sonlanabilecegini aktardi.

Il Jandarma Komutanligindan yapilan açiklamada, “Sivil araçlarin karistigi kazalari ve bu kazalardan kaynakli muhtemel can kaybi ve yaralanmalarin azaltilmasi, önlenmesi maksadiyla egitimler araliksiz devam edecektir” denildi.
Kaynak: İHA