Erzincan'da 'Motosiklet, Traktör Ve Servis Uygulamasi'

Emniyet Genel Müdürlügü Asayis Daire Baskanligi ve Trafik Baskanligi ile Jandarma Genel Komutanligi koordinesinde; çalinti, aranan, ruhsatsiz, sahte veya ikiz plakali motosiklet, traktör ve servis araçlarina yönelik uygulama gerçeklestirildi.

Erzincan'da 'Motosiklet, Traktör Ve Servis Uygulamasi'
Uygulama, 9 bin 501 ekip ve 27 bin 564 personelin katilimiyla 7 bin 304 noktada es zamanli yapildi. Uygulama sonucunda toplam 175 bin 468 araç, motosiklet, traktör ve servis araci kontrol edildi. 92 çalinti ve aranma kaydi bulunan araç ile motosiklet yakalandi. Bin 358 araç, motosiklet, traktör ve servis araci trafikten men edilirken, 12 bin 184 araç, motosiklet, traktör ve servis aracina idari para cezasi uygulandi. 829 sahsa adli ve idari islem yapildi, 314 aranma kaydi bulunan sahis yakalandi, 16 sahis gözaltina alindi. Uygulamada ayrica 2 adet tabanca, 1 adet kuru siki tabanca, 3 adet mermi/fisek, 1 gram eroin, 7,92 gram esrar, 1 adet diger uyusturucu madde, 9 bin 200 adet makaron, 4 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Erzincan’da ise il merkezi ve ilçelerde es zamanli olarak gerçeklestirilen uygulamada; 582 kisi sorgulandi. 74 motosiklet, 12 traktör, 35 servis araci, 422 araç ise kontrolden geçti.

Konuyla ilgili yapilan açiklamada, “Türk Polis Teskilati olarak ülke basta asayis, terör ve narkotik olaylari olmak üzere suç isleyen sahis ve sahislar ile mücadelemizi ve aranan sahislarin yakalanmasina yönelik çalismalarimizi tavizsiz bir sekilde sürdürmeye devam edecegiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA