Düzce'nin Yeni Etkinlik Merkezi Olacak

Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Okan Kaltu, kent merkezinde ki stadyumun yerine yapilacak olan ikinci etap millet bahçesiyle sehrin merkezinde rahatça nefes alabilecek bir konsept haline gelecegini söyledi.

Düzce'nin Yeni Etkinlik Merkezi Olacak
Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün gelecegin sehrini olusturma vizyonu ve bu yönde baslattigi projeler ile sehri bir bütün halinde ele alan yaklasimiyla stadin mevcut alandan kaldirilacagini dile getiren Düzce Belediyesi Baskan Yardimcisi Okan Kaltu, “Bu stat Düzcelilerin ilk göz agrisi. Herkesin burada hatiralari var. Takdir edersiniz ki bizim gibi hizli büyüyen sehirlerde statlar sehir içinde kaldigi için kentin disina tasiniyor. Bunun ilk etabi maraton tribünlerinin sökülüp Siralik tribünlerine tasinmasiydi. Biz burayi Millet Bahçesi olarak vatandaslarimizin hizmetine sunmayi düsünüyoruz. Bunun hemen arkasindaki kisim Millet Bahçesi -1, burayi da Millet Bahçesi-2 olarak düzenleyecegiz. Bu konsepte dokunmuyoruz. Ayni sekilde çim saha olarak duracak. Planlamamizda bir sahne yapiyoruz. Düzce’de bundan sonraki bütün konserler, etkinlikler burada yapilacak” dedi.



Millet bahçeleri ‘yesil yol’ ile birlesecek

Millet Bahçesi -1 ile Millet Bahçesi 2’yi birbirine baglayacaklari yola ‘Yesil yol’ adini vereceklerini söyleyen Kaltu, konusmasina söyle devam etti; “Trafige kapatacagiz. Kafeteryalar caddesi olacak. Düzce’nin iki nefes aldigi yeri birbirine baglayan bir cadde olacak. Konsept olarak da çok güzel bir yer olacak. 15 Temmuz Parki ile beraber bu alani komple birlestirip Düzcelilerin hizmetine sunacagiz. Nurettin Zafer’i de yedek stadin yaninda yaptigimiz yan sahaya tasiyacagiz. Sehrin içerisinde 52 dönümlük bir yesil alan olusturacagiz. Iki Millet Bahçesini de birlestirecegiz Insanlar orasi kalabaliksa buraya, burasi kalabaliksa buraya gelecekler. Burasi gerçekten Düzce’nin göz de yerlerinden birisi olacak. Yaparken çevresini de planlayacagiz ve çevresi de önümüzdeki yillarda hizli sekilde degisecek.”
Kaynak: İHA