Deprem Sonrasi Depolama Hizmetleri Artti

Türkiye, tarihinin en büyük kentsel dönüsüm hamlesine hazirlaniyor. Asrin felaketi olarak nitelenen Kahramanmaras depremlerinin ardindan dönüsüm süreçleri daha da hizlandi.

Deprem Sonrasi Depolama Hizmetleri Artti
Son verilere göre, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi kentsel dönüsüme yönelik “Dönüsümde Yarisi Bizden” kampanyasiyla ilk yil 200 bin, 5 yilda ise 1 milyon konutun dönüstürülmesi hedefleniyor. Kampanyaya basvuru sayisi ise 700 bini asti. PratikDepo Genel Müdürü Okan Artemiz, “Veriler gösteriyor ki Istanbul, Izmir ve Ankara’da olasi bir deprem durumunda agir hasar alacak çok sayida bina var. Devletin ve bazi yerel yönetimlerin de destegi ile hizli bir güçlendirme ve kentsel dönüsüm süreci basladi.

Depreme dayaniksiz evlerinden ayrilanlar, daha uygun fiyatli olan küçük evlere geçince artan esyalar da depolara olan talebi artirdi. Geçen yilin ayni dönemine kiyasla depolama hizmetlerinde yüzde 50’nin üzerinde bir artis oldugunu gözlemliyoruz. Planlari olanlar bunu ertelemesin, depo bulmakta zorlanabilirler. Evlerinde ya da is yerlerinde ek alana ihtiyaç duyan kisi sayisi da günden güne artiyor. Evimi ya da ofisimi genisletmek istiyorum dediginizde, fazladan bir odanin aylik kira maliyeti en az 10 bin TL’den basliyor. Ancak bu durumun bir alternatifi var, sik kullanmayan esyalari yüksek standartlara sahip kisisel depolama alanlarinda gönül rahatligi ile muhafaza etmeniz mümkün" dedi.

Kaynak: İHA