Çocuklar, Geri Dönüsüm Ve Atiklarin Ayristirilmasini Yerinde Gördü

İçel’de çocuklar, geri dönüsüm ve atiklarin ayristirilmasini yerinde görerek bilgilendirildi.

Çocuklar, Geri Dönüsüm Ve Atiklarin Ayristirilmasini Yerinde Gördü
İçel Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi, Çevre Haftasi dolayisiyla Aliye Pozcu Ilkögretim Okulu ve Çiftlik Sehit Eren Kizilgedik Ilkokulu ögrencileriyle birlikte İçel’de geri dönüsüm ve atiklarin ayristirilmasi konusunda faaliyet gösteren bir firmayi ziyaret etti. Tesiste yapilan her bir faaliyeti pür dikkat dinleyen ögrenciler, ziyaret sonrasinda atiklarin geri dönüstürülmesi hakkinda bilgi sahibi oldu.

Teknik geziyle ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi Çevre Koruma ve Denetim Sube Müdürlügü Çevre Mühendislerinden Nilüfer Çocuk, “Çevre Haftasi çerçevesinde, çocuklara her atigin çöp olmadigini ve yeniden degerlendirilebilecegini anlatmak istedik. Ayni zamanda atiklarin nasil ayristirilmasi gerektigiyle de ilgili onlari bilgilendirerek, çevre bilincini asilamak için atik tesisine teknik gezi düzenledik” diye konustu.

Ambalaj atiklari, sifir atik, atiklarin ayristirilmasi ve cinsleri ile birlikte, atiklari geri dönüstürmenin çevreye olan katkisini minik ögrencilere anlatan firmanin çevre mühendisi Merve Yesildag ise “Büyüksehir Belediyemizle birlikte Çevre Haftasi çerçevesinde tesisimize teknik gezi düzenledik. Gelecek nesillere de bunlari aktarmasi için agaç yasken egilir diyoruz. Sadece çevre haftasinda degil her gün bu duyarliligin sürmesi dilegiyle” dedi.

Çevre Haftasi çerçevesinde atik tesisini gezen ögrencilerinin geri dönüsümle ilgili farkindalik kazandiklarini ifade eden ögretmen Serap Öztürk Yilmaz, “Burada çalisan çevre mühendisi bizlere, atiklarin ayristirilip nasil islendigi ve geri dönüsüm islemlerinin nasil yapildigi hakkinda bilgi verdi. Çocuklarimiza, plastik, cam ve kagit gibi atiklari çöpe degil de daha dikkatli davranarak geri dönüsüm kutularina atmalari gerektigini ögrettik. Etkinlikle birlikte çocuklarimizda büyük bir farkindalik olustu” seklinde konustu.

Geri dönüsüm ve atik tesisini gezen ögrencilerden Sevgi Zehra Gümüsay, “Arkadaslarima sesleniyorum. Lütfen çöplerinizi atmadan önce ayristirin ve geri dönüsüm kutularina atin" diyerek tavsiyede bulundu.
Kaynak: İHA