Boynuna Tutunan Kene Hastanede Çikartildi

Amasya’da bahçede boynuna kene tutunan bir vatandas, ikamet ettigi Samsun’da hastanenin acil servisine basvurdu. Kene, saglik personeli tarafindan çikartildi.

Boynuna Tutunan Kene Hastanede Çikartildi
Kirim Kongo kanamali atesi (KKKA) hastaligina ve ölümlere yol açan keneler bu yaz da piknikçilerin ve tarim isçilerinin korkulu rüyasi olmaya basladi.

Son bir ay içinde Sivas’ta 3 kisi ve Amasya’da ikamet eden bir kadin KKKA hastaligi teshisiyle hayatini kaybetti.

Samsun’da ikamet eden ve günübirlik memleketi Amasya’daki kendisine ait tarlaya çalismaya giden 4 çocuk babasi Münir Ates (58), dün aksam geri döndügünde evlerinde boynundaki keneyi fark etti. Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisine basvuran Münir Ates’in boynuna tutunan kene, saglik görevlileri tarafindan çikarildi. Kan tahlili yapilan Ates, saglik yönünden takibe alindi.

Ates, "Amasya’daki bahçemize gittim. Eve geldim. Ben de et beni oldugu için ogluma gösterdim. Oglum da saglikçi oldugu için kene oldugunu söyleyince hastane geldik" dedi.

Kenenin yol açtigi KKKA hastaligi, özellikle Amasya, Tokat, Çorum ve Sivas çevresinde her yil nisan ve ekim aylari arasinda görülüyor.

Uzmanlar, insan vücuduna tutunan kenelere müdahale edilmemesi ve hastanede saglik görevlileri tarafindan çikarilmasi uyarisinda bulundu.
Kaynak: İHA