Basaksehir'de Yürüyüs Ve Bisiklet Yollarina Yenileri Ekleniyor

Doga dostu çalismalariyla ilçe sakinlerinin hayatina deger katan Basaksehir Belediyesi, bisiklet ve yürüyüs yollarina yenilerini ekliyor. Bahçesehir-Halkali Marmaray Ring Tren Hatti’ndan baslayacak 2,5 km’lik yeni güzergahin müjdesini veren Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Bittiginde Basaksehirli spor yapmaktan ve bisiklet kullanmaktan büyük keyif alacak” dedi.

Basaksehir'de Yürüyüs Ve Bisiklet Yollarina Yenileri Ekleniyor
Basaksehir Belediyesi ilçe genelindeki bisiklet ve yürüyüs yollarinin uzunlugunu artirmak için çalismalarina ara vermeden devam ediyor. Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, Basaksehir 2. Kisim Mahallesi’nde yapimina baslanan 2 bin 500 metre uzunlugundaki yürüyüs ve bisiklet yolunda incelemelerde bulundu.

“Yarin degil, hemen simdi”

Saglikli yasam için harekete geçtiklerini söyleyen Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Sehrimizin her lokasyonuna daha iyisini nasil yapabiliriz düsüncesindeyiz. Ince eleyip sik dokuyor, her alani en verimli sekilde kullanmak adina çalismalarimizi gayretle sürdürüyoruz. Komsularimizin yogun olarak kullandigi bisiklet ve yürüyüs yollarina yenilerini ekliyoruz. Bahçesehir - Halkali Marmaray Ring Tren Hatti’ndan baslayan ve tamamlandiginda 2 bin 500 metre uzunluguna sahip olacak yeni bir yürüyüs ve bisiklet yolu daha yapiyoruz. Bittiginde Basaksehirli spor yapmaktan ve bisiklet kullanmaktan büyük keyif alacak” seklinde konustu.



“Doga dostu yürüyüs ve bisiklet yolu”

Bisiklet ve yürüyüs yolunun detaylarini paylasan Baskan Kartoglu, “Doga dostu bisiklet ve yaya yolu güzergâhimizda günes enerjili aydinlatma sistemleri olacak. Güzergâh boyunca 500 agaci da toprakla bulusturacagiz. Kisa süre içinde yapimini tamamlayacagiz. Bittiginde Bahçesehir Gölet’teki toplam yürüyüs yolumuz 6 bin 700 metre, bisiklet yolumuz ise 4 bin 500 metre uzunluga çikacak.” dedi.

Kaynak: İHA