Altin Safran'in En Iyi Belgesel Filmi 'Kavur' Oldu

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bu yil 24’üncüsü düzenlenen "Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali"nde en iyi belgesel film ödülünü Firat Özeler’in "Kavur" isimli eseri aldi.

Altin Safran'in En Iyi Belgesel Filmi 'Kavur' Oldu
Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninin açilisinda konusan Belediye Baskani Elif Köse, 24 yildir sürdürülen festivalin daha ileriye tasinmasi için çalismalar yaptiklarini belirterek festivale katki saglayan herkese tesekkür etti. Karabük Valisi Fuat Gürel, kesintisiz bir sekilde festivalin sürdürülmesinin önemli oldugunu aktararak emegi geçenlere tesekkür etti. Konusmalarin ardindan Kültürel Miras ve Korumacilik temali "Ulusal Belgesel Film" kategorisinde en iyi belgesel film ödülleri verildi.

Sedat Benek’in "Madak" filmi jüri özel ödülünü, Eren Aybars Arpacik’in "Etrim’in Altin Kizlari" filmi Suha Arin En Iyi Belgesel Ödülünü almaya hak kazandi.

Uluslararasi Kisa Metraj Belgesel Film Kategorisinde Deniz Telek’in, “Suyu Bulandiran Kiz” eseri jüri özel ödülüne, Milena Trivier’in “Algoritm Of Beauty" eseri en iyi film ödülüne layik görüldü.

Uluslararasi Uzun Metraj Belgesel Film Kategorisinde Zafer Sevener ve Sibel Sümer’in "Araya Korana Girmesin" eseri mansiyon ödülünü, Berna Gençalp’in "Kim Mihri ” eseri jüri özel ödülünü alirken en iyi film ödülünün sahibi "Kavur" isimli eserin sahibi Firat Özeler oldu.

Safranbolu Temali Ulusal Belgesel Film Yapim Destek Yarismasi kategorisinde Aytekin Aytekin en iyi proje ödülünü Basak Çardak’in "Safranbolu’nun Altin Çiçegi Safran" isimli eseri aldi.

Program hatira fotografi çekimi ile sona erdi. Düzenlenen törene, Karabük Valisi Fuat Gürel, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, davetliler ve sanatseverler katildi.

Kaynak: İHA