Sinavlara Girecek Ögrencilerin Hafizalarini Güçlendirecek Sifali Bitkiler

Eskisehir’de aktar Metin Agilönü, sinav döneminin yaklasmasindan dolayi ailelerin sinava girecek çocuklarinin hafizalarini güçlendirmeye yönelik bazi sifali bitkilere yogun talep gösterdigini söyledi.

Sinavlara Girecek Ögrencilerin Hafizalarini Güçlendirecek Sifali Bitkiler
YKS ve LGS sinavlari yaklastikça vatandaslar sinava girecek çocuklari için hafizayi güçlendiren sifali bitki arayisina girdi. Vatandaslar aktar ve baharatçilarin yolunu tutarak çocuklarinin sinavlarda daha basarili olmasi için hafizayi güçlendirici bitkileri tercih etmeye basladi.

Eskisehir’de sifali bitkiler satisi yapan aktar Metin Agilönü, sinav dönemi yaklasmasindan dolayi ögrenciler hafizalarini güçlendirecek bitkilere ilgi gösterdigini ifade etti.

Agilönü, özellikle Ginkgo Biloba, Çarkifelek, Biberiye ve Gingseng bitkilerinin hafizayi güçlendirici özelliklere sahip oldugunu söyledi.



Agilönü, bu sifali bitkilerin kullanilmasinin ögrencilerin hafizalarinin güçlenmesinde yardimci olacagini vurgulayarak, söyle konustu:

“Ögrencilerimizin sinavlara hazirlanabilmesi için tamamen bitkisel ürünler var. Gingko Biloba diye bir ürünümüz mevcut. Bu ürün hafizayi güçlendirici özellige sahip. Beyini de güçlendirir. Bunun kapsül seklinde de olani var ot seklinde olani da var. Ister ot seklinde demleyerek, ya da kapsül halinde sabah aksam yutarak kullanabilirler. Sinava hazirlanacak ögrencilerin bunlari yaklasik 15-20 gün kala almalari daha iyi olur. Gingko Biloba’nin beyindeki kilcal damarlardaki kanin hizlandirilmasi ve hücrelerin yenilenmesi açisindan hafizayi güçlendirme ve dinç tutmaya yönelik özellikleri var”.

“Ögrenciler bu bitkileri kullanirlarsa çok büyük faydalarini görecekler”

Çarkifelek adindaki bitkinin de hafiza güçlendirici etkisi oldugunu vurgulayan Agilönü, “Biberiye adindaki ot da özellikle sinava girmeden önce yakalarina birkaç damla damlatip ya da burunlarina çekerek kokusunun vermis oldugu rahatlatici özelligi oldugundan dolayi dikkat toparlayici olarak kullanabilirler. Vücudun dirençli olmasi demek hafiza ve bütün vücudun dirençli olmasi demektir. Ginseng de vücudun direncini artirir. Hafizayla beraber bütün vücudun dirençli olmasi her seyi harekete geçirecegi için haliyle vücut güçlü olacak. Ögrenciler ve büyükler bu bitkileri kullanilirlarsa çok büyük faydalarini görecekler. Allah hepsinin yardimcilari olsun” dedi.

Kaynak: İHA