Özel Egitim Alan Ögrencilere 'Çiçeklerin Dili' Anlatildi

Ihsan Ozanoglu Özel Egitim Meslek Okulunda ‘Çiçeklerin Dili’ adli eTwinning projesi çerçevesinde özel bireylere çiçekler anlatildi.

Özel Egitim Alan Ögrencilere 'Çiçeklerin Dili' Anlatildi
Ihsan Ozanoglu Özel Egitim Meslek Okulunda ‘Çiçeklerin Dili’ adli E Twinning projesi çerçevesinde paydas okul ve ülkelerde egitim alan özel egitim ögrencilerine, Kastamonu Il Tarim ve Orman Müdürlügü teknik personelinden Ziraat Mühendisi Ömür Onur tarafindan sunum gerçeklestirildi.

Programda, her paydasin seçtigi çiçek ile ilgili bilgiler verilirken, çiçek yetistiriciligi konusunda da bilgilendirmeler yapildi. Ögrencilerin merak ettikleri çiçekler ile ilgili sorduklari sorular cevaplanirken, çiçeklerin renklerinin hangi anlamlara geldigi, sifa için kullanilan çiçekler, çiçek bakimlari, yenilebilen, çayi yapilan çiçekler anlatildi.

Özel egitim ögrencileri, 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi ögrencileri ile sinif içi etkilesimi kurarlarken Yunanistan ve Makedonya, Van, Samsun, Ankara gibi farkli yerlerden 12 paydas egitim kurumunun ortak katilimi ile gerçeklesen eTwinning projesi ile özel ögrenciler açisindan oldukça keyifli, son derece verimli ve farkindaligi yüksek bir çalismaya imza atildi.

Kastamonu Il Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri, özel bireylerin egitilmesi, topluma kazandirilmasi, toplumsal hayat ile etkilesim içinde olabilmeleri ve sosyal gelisimlerini ilerletebilmeleri açisindan bu tür projelere sonuna kadar destek olacaklarini kaydetti.

Kaynak: İHA