Mercek Kurslari Gençleri Gelecegin Mesleklerine Yönlendiriyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Yenisehir Mercek Meslek Edindirme ve Egitim Merkezi’nde verilen ’flutter ile mobil programlama’ kurslari devam ediyor.

Mercek Kurslari Gençleri Gelecegin Mesleklerine Yönlendiriyor
Yenisehir Mercek’te, teknoloji ve bilisim alaninda bilgisayar destekli 2 boyutlu çizim, ön muhasebe, ofis programlari kullanimi, dil alaninda A1 ve A2 seviyesinde Almanca ve Rusça, giyim üretim teknolojileri, lojistik elemani ve isaret diline yönelik kurslar yer aliyorken, bunlara ek olarak da ’flutter ile mobil programlama’ kurslari devam ediyor.

Kurslarin sonunda kursiyerler sinava tabi tutularak, basarili olanlara Milli Egitim Bakanligi onayli sertifika veriliyor. Bu sertifika ile kursiyerlerin mesleki gelisimlerine katki saglayabilecegi bilgi ve donanima sahip olmalari, ayni zamanda yeni is fikri olusturma ve is kurma becerilerinin gelistirilmesi hedefleniyor. Vatandaslar, İçel Büyüksehir Belediyesi web sitesinden ya da ’Teksin’ mobil uygulamasindan basvurularini yapabiliyorlar.

“Flutter, açik kaynak kodlu bir uygulama ara yüzü araç takimidir”

İçel Büyüksehir Belediyesi Yenisehir Mercek Meslek Edindirme ve Egitim Merkezi’nde görevli Nazife Kayar, “Flutter; mobil, masaüstü ve web uygulamalari gelistirmek için kullanilan açik kaynak kodlu bir uygulama ara yüzü araç takimidir. En yaygin kullanim alanlari ise e-ticaret ve egitimdir. Kurslara yapilan yogun basvurulardan dolayi, kurs bitimine yakin yeni kurs ayarlamasi yaparak, her vatandasimizin taleplerini karsilamayi amaçlamaktayiz. Kurslarimizin sonunda ise kursiyerlerimiz sinava tabi tutularak, basarili olanlara Milli Egitim Bakanligi onayli sertifika verilmektedir” dedi.



“Buradan mezun olanlar, her alanda çalisabiliyor”

Flutter ve mobil programlama egitimi hocasi Serkan Karakiz, “Flutter ile mobil programlama, hem android ve IOS alaninda, hem de web ve windows form application üzerine uygulama gelistirmek için kullanilan bir platform. Yeni bir teknoloji. Zaten Milli Egitim tarafindan da yeni açilan bir egitim” diyerek, egitimin kapsadigi alandan söz etti. Her alanda uygulama gelistirebildiklerini ve günlük hayatta applicationlar gelistirdiklerini ifade eden Karakiz, “Mesela, belediyemizin kendi uygulamasini gelistirme tarafindaydik. Araya deprem girdi ve belli bir süre sonra yarim kaldigi yerler oldu ama su anda yine buna benzer applicationlarimiz var. Bunlar tabi ögrenci arkadaslarimiza, günlük hayatta görebilecegi her seyi gelistirme firsati sunuyor” diye konustu.

Flutter ve mobil programlama kursunun kursiyerlere yapacagi katkidan da bahseden Karakiz, yazilimin her alanda kullanilabildigini belirterek, “Zaten günümüzde yazilim o kadar genis ki, sadece tek bir alanda diyemeyecegim. Su anda otomobil sektöründen tutun, bir markete kadar herkes yazilimsiz hiçbir is yapamiyor. Yazilim çok büyük bir sektör haline geldi. Yazilimin olmadigi hiçbir yer gelismiyor artik. Bu arkadaslarimiz buradan mezun olduktan sonra her alanda çalisabiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

“Burada aldigim egitimi, meslegimle bütünlestirmek istedim”

Kursiyerlerden fizik mühendisi Papatya Sirça, “Fizik mühendisi olarak çok spesifik bir alandan mezun oldum ama söyle bir sey var; dünya artik yazilima dogru ilerliyor ve uygulamalar üzerinden gidiyor. Ben de yeni bir uygulama gelistirmek ve bunu meslegimle bütünlestirmek istedim. Belediye güncel olan programlari paylastigi için çok memnunum. Sinif ortamimiz da gayet güzel, bilgisayarlar da son sürüm. Çok da güzel ögreniyoruz ve hocamiz da kesinlikle çok iyi” diye konustu.



“Yazilim sektörü önü açik bir meslek haline geldi”

Elektrik elektronik bölümü ögrencisi Ahmet Akgün, “Mobil uygulamaya çok istek var. Ben de mobile geçmeyi düsündüm ama ayni zamanda tabi ki webde de devam ediyorum. Ikisini bir arada götürmeye çalisiyorum. Yazilim sektörü gerçekten dünyanin hemen hemen her alaninda ilerlemekte. Ben de bu alanda kendimi gelistirmek istedim. Küçük yaslardan beri bilgisayarlarla hasir nesir oldugum için buraya yönelmek istedim. Belediyenin kurslarini ve diger online özel kurslari da arastirdim. Networkumu ve yazilim alaninda kendimi gelistirmek istedim. Burayi buldum ve burada egitim almaya basladim. Gerçekten de burayi çok begendim” dedi.

Kaynak: İHA