Kütahya'da Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Etkinligi

Kütahya’da düzenlenen Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri Vali Ali Çelik’in katilimiyla gerçeklesti.

Kütahya'da Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Etkinligi
Kütahya Valiligi koordinasyonunda, Milli Egitim Müdürlügünce hazirlanan programda Halk Egitim Merkezi ve Olgunlasma Enstitüsü kursiyerlerinin el emegi göz nuru eserleri sergilendi. Eserlerin sergilendigi stantlari gezen Vali Çelik, kursiyerleri ve egitmenleri tebrik etti.

Kütahya Il Saglik Müdürü Hasan Basyigit, Kütahya’nin 2022 yilinda en çok kurs açan il oldugunu, kursiyer sayisiyla da ilk 10 il arasinda yer aldigini belirtti.

2022 yilinda 4 bin 501 kursun açildigini ve 130 bin 481 kursiyerin faydalandigini aktaran Basyigit, 2023 yilinda 518 mesleki ve teknik, bin 102’si genel olmak üzere bin 620 kurs açildigini ve 39 bin 915 kursiyerin faydalandigini söyledi.



Vali Ali Çelik’in önderliginde, her zaman her yerde herkes için egitim anlayisiyla kesintisiz egitim çalismalarinin devam ettigini belirten Basyigit, 35 köy yasam merkezi hayata geçirildigini ve bu merkezlerde hayat boyu ögrenme sinifi olusturuldugunu kaydetti.

Programda, Halk Egitim Merkezi Halk Oyunlari Toplulugu’nun gösterisi büyük begeni topladi.

Kurslari basariyla tamamlayan kursiyerlerin basari belgeleri Vali Ali Çelik ve AK Parti Milletvekili Ismail Çaglar Bayirci tarafindan verildi.

Kaynak: İHA