Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Mugla'da Basladi

Hayat boyu ögrenme kültürünün gelistirilmesi, tanitilmasi ve yayginlastirilmasi amaciyla 1-7 Haziran tarihleri arasinda ülke genelinde birbirinden farkli etkinliklerle kutlanan Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri Mugla’da basladi.

Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Mugla'da Basladi


Hayat Boyu Ögrenme Haftasi çerçevesinde Mentese Halk Egitimi Merkezi Müdürlügünce, kutlama programi ve yil sonu sergi açilisi gerçeklestirildi.



Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, Mentese Halk Egitimi Merkezi Müdürü Emel Demez’in açilis konusmasiyla devam etti. 2022-2023 egitim ögretim yili boyunca kurum bünyesinde okuma yazma kurslari, mesleki ve teknik kurslar, genel kurslar olmak üzere Mentese’de toplam 563 kursun açildigini ve bu kurslara 15 bin 310 kursiyer kaydinin yapildigini belirten Emel Demez, yilsonu sergisinde 99 dalda, 174 kursa kayitli 2 bin 895 kursiyerin eserlerinden örnekler sergilendigini söyledi.



Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügünce "Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz" projesi etkinliklerinde, Mugla il birincisi olan Mentese Halk Egitimi Merkezi Türk Müzigi Korosu, söyledigi sarkilarla programa renk katti. Mentese Halk Egitimi Merkezi Halk Oyunu Ekibinin zeybek gösterisiyle devam eden program, davetliler tarafindan büyük begeni topladi. Gösterinin ardindan protokol esliginde, iyi dilek ve temennilerle serginin açilis kurdelesi kesildi. Kursiyerlerin yil boyunca yapmis olduklari birbirinden güzel eserlerin ziyaretçilerin begenisine sunuldugu sergide açilan stantlar, protokol ve vatandaslar tarafindan gezildi.

Hayat Boyu Ögrenme çerçevesinde halk egitim merkezlerinde her yas ve meslekten insanin ilgi yetenek ve beklentilerine uygun birçok faaliyetin gerçeklestigini belirten Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay “ Mugla genelinde egitim ögretim yili basindan bu yana Halk Egitim merkezlerimiz tarafindan 6 bin’e yakin kurs açilarak, bu kurslarda 32 bin kursiyerimize egitim verdik. Ayni zamanda, bu sene köy yasam merkezlerine dönüstürdügümüz kapali köy okullarimizda açtigimiz halk egitimi kurslarimizda da, köy kadinlarimiza dokumadan tarimsal üretime bir çok alanda verdigimiz kurslarla aile bütçelerine katki saglayacak egitimler sunduk” dedi.



Mentese’de toplam 563 kursun açildigini ve bu kurslardan 15 binden fazla kursiyerin faydalandigini ifade eden Il Müdürü Emre Çay, “Insan emeginin oldugu her faaliyetin, her ürünün çok degerli oldugunu burada yapilan el emegi göz nuru çalismalarda görmekteyiz. Yil boyunca uzun ve sabirli çalismalar gösteren ve sergimizin olusmasinda emegi geçen tüm kursiyerlerimize, onlara bu çalismalarinda rehberlik eden ögretmenlerimize, usta ögreticilerimize ve idari personelimize, katki sunan tüm kurum ve kuruluslara tesekkür ediyorum” dedi.



Mentese Halk Egitimi Merkezinde düzenlenen "Hayat Boyu Ögrenme Haftasi" kutlama programi ve yil sonu sergisine; Büyüksehir Belediye Baskani Vekili Cumhur Çoban, Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, Mentese Ilçe Milli Egitim Müdürü Idris Kömürcü, il ve ilçe egitim yöneticileri, kurum müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, kurs egiticileri, kursiyerler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA