Hasta Yakini Tarafindan Darp Edilen Temizlik Görevlisi Sikayetçi Oldu

Karabük’te bir hastanede hasta yakini tarafindan darp edilen temizlik görevlisi kadin

Hasta Yakini Tarafindan Darp Edilen Temizlik Görevlisi Sikayetçi Oldu
sikayetçi oldu.

Karabük Egitim ve Arastirma Hastanesinde temizlik görevlisi Tugba Karakas, iddiaya göre hasta yakini Binnaz D. tarafindan saçindan tutulup yere düsürülerek sürüklendi. Karakas, baska bir ilde hemsire oldugu ögrenilen Binnaz D.’den sikayetçi oldu.

Öz Saglik-Is Sendikasi Karabük Sube Baskani Damla Yilmaz Ekemen, olaya iliskin hastane önünde basin açiklamasi yapti. Ekemen, nöroloji servisinde görev yapan Tugba Karakas’in hasta sevki sirasinda asansör önünde bir hasta yakini tarafindan darbedildigini, saldiriya ugradigini ve sözlü olarak taciz edildigini ifade etti.

Olayin kendilerini derinden üzdügünü dile getiren Ekemen, "Yasanan saglikta siddet olayinin faili baska saglik çalisani. Hep birlikte kenetlendik ve bu olayi kiniyoruz" dedi.

Ekemen, büyük fedakarliklarla sifa dagitmaya çalisan hemsirelere sonsuz saygi duyduklarini anlatarak, "Hemsire sifati ile sifa dagitan bu arkadasin hasta yakini sifati ile bu hale gelmis olmasinin, bir baska saglik çalisanina saldirmasinin artik akilla, irfanla yapilacak bir açiklamasinin olmadigini düsünüyoruz" diye konustu.

Sendika olarak hadisenin ilk anindan itibaren üyeleri Karakas’in yaninda olduklarini söyleyen Ekemen, "Saldirganin isledigi suçun cezasini almasi için Öz Saglik-Is olarak olayin arkasini birakmayacagiz. Darbedilen arkadasimiza acil sifalar diliyor, bir daha bu olaylarin yasanmamasi için uygulanabilir, gerçekçi ve suça özendirici olmayan tedbirlerin bir an önce alinmasi konusunda yetkilileri bir kez daha uyariyoruz" ifadesini kullandi.

Karakas da gazetecilere yaptigi açiklamada, hasta yakininin ilk geldiginden itibaren sikinti çikardigini öne sürerek, "Hastasini yogun bakima indirecegimiz için hirçinliklar yapti. Asansörden çiktiktan sonra ameliyathanenin önünde arkamdan saçimdan tutarak yere yatirdi. Sonrasini hatirlamiyorum zaten. Sikayetçi oldum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA