Didim Belediyesi 'En Iyi Çevre Egitim Ödülü'ne Layik Görüldü

Didim Belediyesi, bilgilendirme ve sorumlu bir çevre duyarliligi kazandirma konusunda düzenledigi etkinliklerle 2022 yilinda ’En Iyi Çevre Egitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri’ ödülüne layik görüldü.

Didim Belediyesi 'En Iyi Çevre Egitim Ödülü'ne Layik Görüldü


2022 yilinda Mavi Bayrak Programi çerçevesinde yapilan çevre egitim ve bilgilendirme etkinlikleri çerçevesinde Didim Belediyesi plaj kategorisinde ödül alan 6 belediyeden birisi oldu. Mavi Bayrak Ödülü’nün korunmasi, bulundugu yöresinde çevre ile ilgili bilgilendirilmesi artmasi, çevre egitimi ve bilgi sahibi yapma etkinlerinin etkili ve dogru bir sekilde aktarilmasi amaciyla Didim Belediyesi tarafindan 2022 yilinda düzenlenen çevre etkinlikleri TÜRÇEV tarafindan koordine edilen Mavi Bayrak En Iyi Çevre Egitim Etkinleri jürisi tarafindan plaj kategorisinde ödüle layik görüldü.



Kültür ve Turizm Bakanligi, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Ankara Üniversitesi Egitim Bilimleri Bölümü, Gazi Üniversitesi Egitim Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Baskent Üniversitesi Sürdürülebilir Çevre Uygulama ve Arastirma Merkezi - BÜÇEM ve Doga Koruma Merkezi’nden olusan jüri üyeleri ile çevrimiçi ortamda gerçeklestirilen jüri degerlendirilmesi çerçevesinde Didim Belediyesi ile birlikte 6 belediye, dört otel, bir turizm birligi, üç marina da ayni ödülü aldi.

Didim Belediyesi olarak çevre konusunda her zaman duyarli olduklarini belirten Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, “Dogasi, tarihi ve temiz havasi ile ülkemizin önde gelen turizm kentlerinden birisi olan Didim’imizi marka bir kent haline getirmek için çalisiyoruz. Çevremizi her zaman temiz tutarak gelecek nesillere güzel bir kent birakacagiz. Bu konuda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.



Türkiye’de bulunan bes belediye ve Didim Belediyesi’nin de almaya hak kazandigi ’En Iyi Çevre Egitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri’ ödülü gerçeklestirilecek olan 2023 yili Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni’nde takdim edilecek.
Kaynak: İHA