Depremde Hasar Gören Araçlar Yeniden Ekonomiye Kazandiriliyor

Kahramanmaras merkezli depremlerde enkazda zarar gören araçlar, Batman’in Sason ilçesine getirilerek afetzede ustalar tarafindan onarilip sahiplerine teslim ediliyor.

Depremde Hasar Gören Araçlar Yeniden Ekonomiye Kazandiriliyor
Deprem bölgesinden Batman’in Sason ilçesine getirilen hasarli araçlar, yasanan depremde evleri yikilan Hatay’dan Sason ilçesine yerlesen depremzede ustalar tarafindan onarilarak sahiplerine teslim ediliyor.

Yasanan depremlerde hasar gören araçlari onararak sahiplerine teslim ettiklerini belirten kaporta ustasi Kadir Korkmaz, hurdaya dönen araçlari onarmakla hem depremzedelere yardimci olduklarini, hem de ülke ekonomisine katki sagladiklarini belirtti.

6 Subat depreminde agir hasar gören araçlari Sason ilçesine getirerek burada tamir islemlerini bitirdikten sonra tekrar sahiplerine teslim ettiklerini ifade eden Korkmaz, "Hurdaya gidecek bir araci yeniden ekonomiye kazandiriyoruz. Kaportasi veya baska bir arizasi varsa gideriyoruz. Deprem bölgesinden kendi imkanlarimizla getirdigimiz 10 araci onarip sahiplerine teslim ettik. Bazi arkadaslarimizda kendi imkanlariyla getirdiler, onlari da onardik. Yeni gelenleri de su anda onariyoruz. Bundan sonra da getiren olursa her türlü yardimci oluruz. Bizler de depremzede oldugumuz için onlarin halinden anliyoruz. Hurdasi yüz bin getiren bir araci onardiktan sonraki degeri üç yüz bine kadar yükseliyor. Ailece burada çalisiyoruz. Babam, kardesim ve ben burada çalisiyoruz. Kardesim hemsirelik bölümü mezunu, atama beklerken o da burada bizimle çalisiyor” dedi.



“Depremden kaçarak buraya geldik; bizlere burada dükkan verdiler”

Yasanan depremden kaçarak Sason’a yerlestiklerini aktaran oto tamir ustalarindan Hanifi Korkmaz da, “6 Subat depreminin ardindan buraya tasinmak zorunda kaldik. Burada bizlere çesitli imkanlar saglayarak bizlere dükkan verdiler. Biz de burada deprem bölgesinden getirilen araçlari tamir ediyoruz. Bu sekilde hem depremzedelere yardimci oluyoruz, hem de ülke ekonomisine katki saglamaya çalisiyoruz. Ben hemsirelik bölümünden lisans mezunuyum. Atamam yapilincaya kadar burada aileme yardimci olacagim. Gelen araçlari burada siraya koyup onardiktan sonra tekrar sahiplerine teslim ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA