Çocuklara Özel Abiyeleri Ülkenin Dört Bir Yanina Gönderiyor

Kadin girisimci Hülya Bisirici, sadece çocuklara özel abiye elbiseler üretiyor. Hem tasarlayip hem de dikim yapan Bisirici, ürünlerini Izmir’den ülkenin dört bir yanina gönderiyor.

Çocuklara Özel Abiyeleri Ülkenin Dört Bir Yanina Gönderiyor
Gelinligin baskenti Izmir’de gelinlik sezonu geç basladi.

Seçimlerin sona ermesinin ardindan gelinlik sektöründe yogunluk basladi.

Izmir’de sadece çocuklar için abiye elbiseler diken Hülya Bisirici, rengarenk çocuk abiyelerini Türkiye’nin çesitli illerine ulastiriyor.

“Çocuklar için ürün satmak daha eglenceli”

Sektördeki yogunlugun yavas yavas basladigini ifade eden Bisirici, “Geçen seneye göre sezonumuz geç açildi. Seçimin ikinci turundan sonra yogunlasmaya basladik. Burada 4-14 yas arasi çocuklara özel abiye elbiseleri tasarlayip üretiyoruz. Ayrica garson boy üretimimiz de var. Çocuklar için ürün satmak yetiskinlere göre daha eglenceli. Genelde renkli, kuyruklu, fiyonklu abiyeleri tercih ediyorlar. Ürünlerimizi Türkiye’deki pek çok noktaya gönderiyoruz. Bir kadin girisimci olarak hedefim, yurt disina da ürün ihraç edip isletmemi büyütmek” diye konustu.



“Yetisen eleman yok”

Bisirici’nin tasarladigi ürünleri yurdun dört bir yanindaki abiye firmalarina toptan olarak ulastiran Beraattin Sahan ise “Izmir, Türkiye’deki gelinlik sektöründe basta gelen bir il. Biz ise gelinliklerin çocuklara göre olanlarini üretiyoruz. Çocuk abiyesi ve gelinliginde de ilk akla gelen sehir Izmir’dir. Ürünlerimizi ülkenin her noktasina gönderiyoruz. Yurt disina da is yapmak için çalisiyoruz. Sezon bu yil geç basladi.

Geçen yil bu zamanlarda ürün yetistiremiyorduk" dedi.

Sektördeki sikintilari da aktaran Sahan, "Biz dolar endeksli çalistigimiz için her seyi dolarla alip TL’ye çevirerek aliyoruz. Ayrica kalifiye eleman bulma konusunda da sikinti var. Türk vatandaslarindan bu isi yapan çok azaldi. Yetisen eleman yok” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA