Büyüksehir Belediyesi Ormana'ya Kamp Ve Karavan Alani Kazandiriyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Ibradi’da eko ve agro turizmi canlandirmak için dügmeye basti. Ormana Mahallesi’nde Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne ait 8 dönümlük alanda kamp ve karavan alanlari olusturuldu. Bölgeye gidecek tatilciler Ormana’nin dogal ve tarihi dokusunda sehir hayatindan uzak olmanin tadini çikarirken, bölge halki da yeni is imkânlarina kavusmus olacak.

Büyüksehir Belediyesi Ormana'ya Kamp Ve Karavan Alani Kazandiriyor
Ibradi’nin Ormana Mahallesi eko ve agro turizminin merkezi olacak. Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin hayata geçirdigi kamp ve karavan alani, sehirli konuklarina dogayla iç içe bir ortamda farkli kültürleri ve bölgenin endemik bitki örtüsünü taniyabilecekleri bir tatil imkani sunacak. Büyüksehir Belediyesi’nin hayata geçirecegi projeyle dogacak yeni is imkanlari sayesinde Ormana’dan sehre göç eden genç nüfusun bölgeye geri dönmesi hedefleniyor.

33 araç kapasiteli karavan alani

Antalya Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan tahsisi alinan Ormana Mahallesi’ndeki 8 dönümlük alanda 33 araç kapasiteli karavan park olusturuldu. Alanin etrafinin çevrilmesi, güvenlik alanlarinin belirlenmesi, elektrik ve su tesisatlariyla ilgili çalismalar tamamlandi. Yollarin ve karavan park alanlarinin düzenlenmesinin ardindan alanin Haziran ayi içerisinde açilmasi planlaniyor.

Yeni is imkanlari dogacak

Proje çerçevesinde köy okulunun da tahsisi alindi. Restorasyonu tamamlanan okul binasinin içinin tefrisati yapilacak. Gençlerin ve kadinlarin ücretsiz olarak burada konaklatilmasi ve buradaki faaliyetlerden yararlanmasi saglanacak. Yöre halkina da ev pansiyonculuguyla ilgili egitimler düzenlenecek. Bu sayede bölge halki yeni is imkanlarina kavusmus olacak.

Uygulamali egitimler verilecek

Alandaki çalismalari yerinde izleyen Antalya Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskani Seda Özel bölgenin endemik bitkiler açisindan son derece zengin oldugunu belirtti.

Özel, “Bölge hem tarihi hem cografi yapisi geregi gerçekten gizli kalmis güzelliklere ve özelliklere sahip. Buradaki bitki koleksiyonu görsel anlamda görmek ve egitim almak isteyen vatandaslarimiza uygulamali metot olarak sunum yapabilecegimiz bir alan olusturduk. Sehir hayatindaki insanlarin buraya gelerek bitki örtüsüyle dogayla tecrübe edinmesini saglamaya hedefliyoruz” dedi.



Ikinci etap Akseki ve Gündogmus’ta

Ormana’nin yasli bir nüfusa sahip olduguna dikkat çeken Özel, bölgenin kirsal turizmle kalkinmasi için de bu projenin bir baslangiç olacagini söyledi.

Özel, “Distilasyon cihazi ile buraya has kekik ve adaçayi gibi bitkilerin yaginin çikartilip mamullestirilmesi de hedefimizde. Akseki ve Gündogmus ilçelerimizi de kapsayan projemizin birinci etabini burada gerçeklestiriyoruz. Akseki ve Gündogmus’ta da diger etaplarini tamamlayarak karavan turizmciliginin gelismesi, ev pansiyonculugunun gelismesi ve yine buranin güzelliginin ve kültürünün görsel anlamda vatandaslar tarafindan taninmasi ve koruma altina alinmasiyla ilgili bir projeyi de desteklemis olacagiz” diye konustu.



Muthar Canbas’tan tesekkür

Ormana Mahalle Muhtari Fikret Canbas da mahallede genç nüfusun yerinde kalmasi, sehirlerden insanlarin gelerek bölgenin taninmasi için projenin son derece önemli oldugunu söyledi.

Muhtar Canbas, “Böyle projelerin fazla olmasinin gençlere, köyümüze, turizmimize çok faydasi var. Antalya Büyüksehir Belediyesize Baskanimiz Muhittin Böcek’e ve emegi geçenlere çok tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA