Bingöl'de Kadinlarin El Emegi Göz Nuru Ürünleri Sergilendi

Bingöl’de “Kadin Üretiyor Bingöl Kazaniyor” Projesi ile Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfina bagli Aile Destek Merkezilerinden hizmet alan kadinlarin ürettigi el emegi göz nuru ürünler sergilendi.

Bingöl'de Kadinlarin El Emegi Göz Nuru Ürünleri Sergilendi
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin Kalkinma Ajanslari marifetiyle yürüttügü 2021 Yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) proje çagrisina “Kadin Üretiyor Bingöl Kazaniyor” Projesi ile basvuruda bulundu. Basvuru sonucu Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfina bagli Aile Destek Merkezilerinden hizmet alan 600 kadina yönelik istihdami arttirmak ve kadinlarin ekonomik güçlenmesini saglamak için Firat Kalkinma Ajansinin da destegiyle seramik atölyesi, bakir isleme atölyesi, stilistlik ve modelistlik atölyeleri, epoksi reçine ve keçe tablo atölyesi kuruldu. Bu atölyelerde çesitli egitimler alan ve üretim yapan kadinlarin el emegi göz nuru ürünleri, alisveris merkezi önünde açilan statlarda sergilendi.

Projenin amacinin kadinlara destek oldugunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Aydin Polat, “Bu projede aile destek merkezleri araciligiyla 600 dezavantajli kadina üretim ve girisimcilikle ilgili atölyeler kuruldu ve egitimler verildi.

Bu atölyelerde bakir islemeciligi, seramik, ilçelerde stilistlik ve modelistlik atölyeleri kuruldu. Projenin çiktilarini halka sunuyoruz kadinlara destek olmasi baglaminda. Hem de projenin kapanisini gerçeklestiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA