Baskan Büyükkiliç'tan 'Soganli Vadisi' Ile Turizm Vurgusu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, yaz ayinin yüzünü göstermesiyle birlikte, yerli ve yabanci turistleri, basta Soganli Vadisi olmak üzere turistik ve tarihi bölgeleri ile turizm cenneti olan Kayseri’ye davet etti.

Baskan Büyükkiliç'tan 'Soganli Vadisi' Ile Turizm Vurgusu


Baskan Büyükkiliç, gerek dogasi, gerek kadim tarihinden kaynaklanan unsurlari ile Kayseri’nin adeta turizm sehri oldugunu ifade etti.

Her taraftan tarih fiskiran bir açik hava müzesi konumunda olan Kayseri’de turizmin hemen her türüne rastlanildigina vurgu yapan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, bu bölgelerden en önemlisi Soganli Vadisi’ne dikkat çekti. Baskan Büyükkiliç, yaz ayinin yüzünü göstermesiyle birlikte, yerli ve yabanci turistleri, tarihi güzelligiyle, cografyasiyla çok güzel bir turizm potansiyeline sahip Soganli Vadisi’ne davet ederek, “Kus sesleri esliginde günesin dogusunu izlemek, mükemmel peri bacalari manzarasi ve sicak hava balonlarinin essiz bulusmasini görmek için sizleri Soganli Vadisi’ne bekliyoruz” diye konustu.

Baskan Büyükkiliç, Kayseri’de Soganli Vadisi’nin yani sira Erciyes Kayak Merkezi ve Yüksek Irtifa Kamp Merkezi, Kapuzbasi Selalesi, Koramaz Vadisi, Aladaglar-Hacer Ormanlari, Kültepe Kanis-Karum, Kayseri Kalesi, medrese ve müzeler, Cumhuriyet Meydani, Kapali Çarsi ve tarihi camiler gibi tarihi ve dogal güzelliklerden kaynakli çok çesitli gastronomi ve kültür degerleri oldugunu ifade etti.

Büyükkiliç, bacasiz sanayi olarak nitelendirilen ve sehirlerin gelismesinde önemli bir rol üstlenen turizmden elde edilen faydayi daha da arttirmak niyetinde olduklarini ve bu anlamda yerel yönetimler olarak üzerlerine düsenin fazlasini gerçeklestirmek gayretini gösterdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA