Askale'de Halk Egitim Merkezi'nden Yil Sonu Sergisi

Askale Halk Egitim Merkezi Müdürlügü yilsonu sergisi açildi.

Askale'de Halk Egitim Merkezi'nden Yil Sonu Sergisi
Askale Halk Egitim Merkezi Müdürlügü 2022-2023 Egitim Ögretim yili içerisinde kendi bünyesinde faaliyet gösteren kurslarin yil sonu sergisi açilisi gerçeklestirildi.

Açilisa Ilçe Kaymakami Murat Karaloglu Belediye Baskan vekili Talip Sezer ve ilçe protokolü katildi.

Açilista Milli Egitim Müdürü Abdurrahman Gazioglu açilis konusmasi yapti. Gazioglu, “Hayat boyu Egitim eskiden örgün egitim disina çikmis bireylere verilen egitim olarak tamamlanmis olsa da günümüzde asgari 3 yasta baslayarak üst yas siniri olmaksizin örgün egitimde olan veya örgün egitim disina çikmis tüm bireylerimize hizmet vermekteyiz. Askale halk egitim merkezi olarak 2022 yilinda 267 kurs açarak 6445 vatandasimiza ulastik, bu vatandaslarimizin yaklasik 3 bin 435’i erkek 3 bin 30’u kadin kursiyelerimizden olusmaktadir. Il geneli 20 ilçemizin içinde nüfusa göre vatandaslarimizin kurslarimizdan yararlanma orani yüzde 29 ile ilimizde birinci olduk. Bu istatistikler bakanligimizin koydugu %10’luk orani 3’e katlamis oldu. Bundan sonra da tüm kurslarimizi ilçemizdeki tüm vatandaslarimiza ulastirmak için elimizden geleni yapmaya devam edecegiz. Her zaman her yerde herkes için egitim diyerek bize her türlü desteklerinden dolayi ilçe kaymakamimiz Murat Karaloglu’na ve bizimle isbirligi yaparak yaygin egitimi okullarimiza ulasmasini saglayan idareci arkadaslarimiza yil boyunca bizimle çalisan tüm mesai arkadaslarima, ögretmenlerimize ve de kursiyerlerimize tesekkürü bir borç bilirim” diye konustu.

Sergiyi gezen Ilçe Kaymakami Murat Karaloglu ise “2022-2023 Egitim Ögretim yilinda Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügümüzün koordinasyonunda Halk Egitim Müdürlügü çalismalari ile hayata geçirilen kurslarimizin yil boyu kursiyerlerimiz ve Usta ögreticilerimizin emekleri ile hazirlanan sergileri açmis bulunmaktayiz. Bu sergilerimizde kursiyerlerimizin usta ögreticiler nezaretinde harika eserleri gezdik. El emegi göz nuru olan ürünleri herkesin ziyaret etmesini istiyoruz. Burada ki amaç aile büyüklerimizin önceden yaptiklarini unutturmamakla birlikte yeniden canlandirmak. Evlerimizde veya çevremizde önceden gördügünüz unutulmaya yüz tutmus ürünleri sergimizde gördügünüzde anilariniz canlanacaktir. Bu çalismalari ziyaret etmeniz kursiyerlerimiz için önem arz etmekte, onlara moral motivasyon vermektedir. Bu çalismalari kaymakamligimiz ve belediye baskanligimiz olmak üzere hep birlikte üstün gayret ve çabalarla daha görünür ve daha reklama açik bir sekilde yapmaya gayret gösterecegiz. Bu sergide emek harcayan idarecisi den kursiyerimize kadar tesekkür ederim” diye konustu.

Açilis konusmasi akabinde Ilçe Kaymakami ve protokol üyeleri bahçede kurulan standlarda ki kursiyerler uygulama egitimi esnasinda yapilan isleri konu alan sergi gezildi, kurdele kesimi sonrasinda el emegi göz nuru dökülüp yapilan bir birinden degerli ve güzel ürünler kurs ögretmenlerinin anlatimi ile gezildi.

Açilista ve sonrasinda ilçe gençleri katilimcilara müzik dinletisi sundu

Halk Egitim Merkezi Müdürlügünde bulunan sergi Cuma gününe kadar açik olacak.
Kaynak: İHA