500 Yillik Caminin Yipranan Minaresi Korkutuyor

MANISA – Manisa’da 1549 yilinda yaptirilan Ibrahim Çelebi Camii’nin minaresinin serefesi ve külahinin bakimsizliktan dolayi asiri yipranmasi mahalleyi korkutuyor.

500 Yillik Caminin Yipranan Minaresi Korkutuyor
Minarenin külahinin sonra rüzgarlarda yan yattigini belirten mahalle sakinleri, külahin cami bahçesinde vakit geçiren çocuklarinin üzerine düsmesinden endise ettiklerini ifade ettiler.

Manisa’nin Sehzadeler ilçesinde mimarisiyle dikkat çeken Ibrahim Çelebi Camii, adeta yillara meydan okuyor. Yaklasik 500 yillik cami son zamanlarda rutubet sorununa yenik düsmeye basladi.

Her yagmurda çatidan akan yagmur sulari sonrasi duvarlarinda baslayan rutubet nedeniyle siva dökülmeleri yasanan cami, tadilata ihtiyaç duyuyor. 1549 yilinda yaptirilan Ibrahim Çelebi Camii’nin minaresinin külahi da geçtigimiz yillarda meydana gelen siddetli firtina nedeniyle yerinden oynarken, neredeyse devrilmek üzere olan külah tehlike saçiyor. Caminin ahsap minberi ve duvarlari rutubet nedeniyle dökülmeye baslarken, Vakiflar Bölge Müdürlügüne seslenen cemaat ve mahalleli, caminin bakima alinmasini istedi. Cami cemaatinden Mehmet Içel, "Yagmur yagdiginda caminin her tarafi akiyor. Döküntü içerisinde. Izmir’den yetkililer geldi ama devami gelmedi. Caminin her tarafi akiyor. Boyattik ama olmuyor. Esasli bir tadilat istiyor. Bizim getirdigimiz ustalarla da olmaz. Yetkililerin tadilat yaptirmasi gerekiyor. Tadilat yaptirilirsa seviniriz” dedi.

Hüseyin Karatavuk ise “Camimiz biraz dökülüyor. Tamirat yapilsa burasi Manisa’nin gözde camilerinden olur. Buranin cemaati de kalabalik. Lütfen buraya bir el atsinlar" diye konustu.

Manisa’daki bütün camileri gezdigini belirten Irfan Soytürk de Ibrahim Çelebi Camii kadar bakima ihtiyaç duyan baska bir cami olmadigini söyledi.

Kaynak: İHA