1,5 Yilda 800 Kisiye Psikososyal Destek Verildi

Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne ait Samsun Aile Danisma ve Egitim Merkezi’nde görevli sosyolog ve psikologlar tarafindan her yas grubundan vatandasa ihtiyaç duyduklari konularda danisma hizmeti veriliyor. Bu kapsamda son 1,5 yilda 800 kisi 3 bin danisma seansina katildi.

1,5 Yilda 800 Kisiye Psikososyal Destek Verildi
Büyüksehir Belediyesi Samsun Aile Danisma ve Egitim Merkezi (SADEM) Kadiköy Merkezi’ndeki yeni hizmet binasinda faaliyetlerini sürdürüyor. 3 psikolog ve 1 sosyologun görev yaptigi merkezde vatandaslara ihtiyaç duyduklari konularda danisma hizmeti veriliyor. Her yas gurubundan vatandas danisma hizmeti almak için basvuruda bulunabiliyor. Bu kapsamda son 1,5 yilda 800 kisi 3 bin danisma seansina katildi.

Merkezin çalismalari hakkinda bilgi veren SADEM’de görevli Uzman Psikolog Emrah Talay, genellikle çocuklar için okul uyum sorunlari, sinav kaygilari, ya da aile içi uyum sorunlari ile ilgili konularda, yetiskinlerde ise is ile ilgili sorunlarda, aile içi sorunlarda özellikle deprem gibi felaketlerde yasanan travma gibi durumlar için kendilerine basvuruda bulunuldugunu belirterek, “Samsun Aile Danisma Ve Egitim Merkezi’miz son 3 aydan itibaren Kadiköy Mahallesi’nde Kadiköy Kültür ve Yasam Merkezi’nde yeni yerinde hizmet vermeye devam ediyor. Bizler burada ekip arkadaslarimizla birlikte her yas grubundan vatandaslarimiza hizmet vermekteyiz. Merkezimize tüm vatandaslarimiz ihtiyaçlari dogrultusunda basvurup buradaki arkadaslarimizdan gerekli destegi gizlilik ilkesi içerisinde gönül rahatligiyla danisma hizmeti alabilirler. Gönül rahatligi ile gelebilirler” dedi.

Talay, mesai saatleri içerisinde 0 362 432 82 88, 0 552 952 98 30, 0 552 952 98 31 ve 0 552 952 98 32 numarali aile danismanlik ve psikososyal destek hattina vatandaslarin ulasarak danisma hizmeti alabilecegini sözlerine ekledi.

Baskan Demir: “Her zaman yanlarindayiz”

Sosyal belediyecilik alanindaki çalismalara çok önem verdiklerini belirten Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Kentimizin alt ve üstyapisiyla ilgili çalismalara devam edip bir yandan yeni projeleri hayata geçirirken bir yandan da vatandaslarimizin her alanda ihtiyaçlarini ve taleplerini karsilamak için gayretle çalisiyoruz. Özellikle sosyal belediyecilik anlaminda çok genis kapsamli bir çalisma yürütüyoruz. Vatandaslarimizin her türlü ihtiyaçlarinin giderilmesi noktasinda biz buradayiz, her zaman yanlarindayiz. Psikososyal destegimiz de bu hizmetlerimizden birisi. Bu çalismayi çok önemsiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA