Tunceli Valiliginden Kayip Gençlerin Bulunmasini Iliskin Açiklama

Tunceli Valiligi, içinde bulunduklari aracin Munzur Çayi’na uçmasi sonucu kaybolan ve 2’si bulunan gençlere iliskin açiklama yapti. Valilik açiklamasinda kayip diger genci arama çalismalarinin devam ettigi belirtildi.

Tunceli Valiliginden Kayip Gençlerin Bulunmasini Iliskin Açiklama
Tunceli Valiligi tarafindan konuya iliskin yapilan açiklamada, “21.04.2023 günü, Tunceli Ovacik Karayolu üzerinde içerisinde 3 kisinin bulundugu bir araç Munzur Çayi’na uçmus, kazanin meydana geldigi tarihten bu yana su üzerinde, kiyi hatti boyunca ve havadan (IHA, helikopter) arama kurtarma çalismalari yaklasik 1000 kisilik ekip ile 19 gündür devam etmektedir. Arama kurtarma çalismalarinin 16. günü olan 06.05.2023 günü kayip olan gençlerimizden birinin cansiz bedeni olay bölgesinden yaklasik 39 kilometre uzakta bulunarak sudan çikarilmistir. Bugün yapilan çalismalar neticesinde; kayip olan vatandaslarimizdan birinin daha cansiz bedeni olay bölgesinden yaklasik 19 kilometre uzakta bulunarak sudan çikarilmis, otopsi islemi için Tunceli Devlet Hastanesine sevk edilmistir. Kayip olan üçüncü gencimizi arama çalismalarimiz, Devletimizin tüm imkânlariyla devam etmektedir. Gençlerimize Allah’tan rahmet, yakinlarina sabir ve bassagligi diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Tunceli-Ovacik karayolunda meydana gelen kazada, kaybolan Baran Can Aslantas ile Mehmet Can Demiral’in cansiz bedenlerine ulasilirken kayip olan Azat Demiral’i arama çalismalarina Munzur Çayi ile Uzunçayir Baraj Gölü’nde devam ediliyor.
Kaynak: İHA