Balikesir Hayvanciligin En Iyisi Olma Yolunda

Büyüksehir Belediyesi tarafindan 5 ilçede toplam 250 üreticiye; 2 bin 500 disi ve 250 erkek küçükbasin dagitilacagi “Koyunculugu Gelistirme Projesi” Ivrindi’den basladi. Ivrindili üreticilere hayvanlarini teslim eden Baskan Yücel Yilmaz, “Tarim ve hayvancilik ile ilgili her seyde ilk 5’in içindeyiz. Biz ilk 5’teyiz degil, birinciyiz demek için ugrasiyoruz” dedi.

Balikesir Hayvanciligin En Iyisi Olma Yolunda
250 üreticiye damizlik destegi

Büyüksehir Belediyesi’nin sehirde küçükbas hayvanciligi gelistirmek için devreye aldigi “Koyunculugu Gelistirme Projesi” ile hem hayvancilikta verim artiyor hem de üreticilere büyük destekler saglaniyor. Proje dahilinde Büyüksehir bu yil; Ivrindi, Kepsut, Dursunbey, Sindirgi ve Savastepe’de 50’ser üreticiye yüksek damizlik kalitesine sahip 10 disi, bir erkek küçükbas hayvani yüzde 75 hibeyle dagitacak. 5 ilçede toplam 250 üreticiye 2 bin 500 disi ve 250 erkek küçükbas hayvanin dagitilacagi proje Ivrindi’de basladi.

Potansiyelimiz de hedefimiz de büyük

Kura ile belirlenen Ivrindili 50 kisiye damizlik hayvanlarini teslim eden Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Büyüksehir olarak hayvanciliktaki politikalari sürdürülebilir üretim ve katma degerli ürün hedefine uygun olarak belirlediklerini söyledi.

Türkiye’yi Doyuran Sehir Balikesir’in potansiyelinin de hedeflerinin de büyük oldugunu vurgulayan Baskan Yilmaz, bu sehrin Balikesir Kuzusu gibi marka bir degerinin oldugunu belirterek “Bu özel ve marka degerimizi gelistirecek projeler yürütüyoruz” dedi.

Kirsal kalkinma hamlesi baslattik

Sehirde büyük bir kirsal kalkinma hamlesi baslattiklarini, yalnizca 2023’ün basindan bu yana geçen 5 ay gibi kisa bir sürede üreticilere desteklerinin 40 milyon TL’ye ulastigini söyleyen Baskan Yücel Yilmaz, “Damizlik Üretim Tesislerini kurmaya Kepsut’ta basladik. Ivrindi, Dursunbey, Sindirgi ve Savastepe ile devam ediyoruz. Suan 5 üretim tesisimiz var. 2,5 yilda ürettigimiz 3 bin 200 küçükbasi üreticilerimize dagitacagiz” açiklamasinda bulundu.

Ivrindili üreticilerimize güveniyorum

Balikesir Kuzusunun kalitesinin korunmasi gerektigini vurgulayan Baskan Yücel Yilmaz, “Vatandasimizi zenginlestiren güzel isler yapiyoruz. Bugün damizlik hayvanlarini teslim alan 50 vatandasimiza hayirli, ugurlu olsun. Bu isin sürdürülebilirligini saglamak artik onlarin isi. Bu iki sene sonra iyi bakilirsa çok ciddi bir sürü demek. Ben Ivrindili üreticilerimize güveniyorum, onlarin arkasindayiz. Ari yetistiricilerimizin de arkasindayiz, seracilarimizin da arkasindayiz. Üreticilerimizin maliyetini azaltacak her seyin arkasinda biz variz” dedi.

‘Birinciyiz demek için ugrasiyoruz’

Hedeflerinin maliyetleri azaltmak, kaliteyi artirmak, katma degeri yüksek ürünler elde etmek oldugunu söyleyen Baskan Yücel Yilmaz, “Tarim ve hayvancilik ile ilgili her seyde ilk 5’in içindeyiz. En’lerin sehriyiz. Ben iddiasi olan bir insanim. Türkiye’nin en iyi balini biz yetistirecegiz. Türkiye’de tarim denince akla biz gelecegiz. Ilk 5’teyiz degil, birinciyiz demek için ugrasiyoruz. Bu iste kazanan çiftçi oldugunda en’lere gideriz” açiklamasinda bulundu.

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in sehirdeki hayvanciligi destekleme ve birçok alanda sehrin önünün açilmasi için her türlü fedakârligi yaptigini söyleyen AK Parti Balikesir Milletvekili Adayi Mustafa Canbey, “Yücel Baskanimiz, isin içerisine akil koymak dedigimiz seyi çok güzel yapiyor” dedi.

‘Biz tekeden süt çikarmasini biliriz’

Balikesir’in hayvan varligini korumasi gerektigini belirten Mustafa Canbey, “Biz Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in yol arkadaslariyiz. Vatandasimiza hizmet oldugu zaman, eser birakma isi söz konusu oldugu zaman; tipki Çanakkale Köprüsünü yaptigimiz gibi IHA’lari, SIHA’lari yaptigimiz gibi, Togg’u yaptigimiz gibi bu millete hizmet noktasinda elimizi tasin altina koyar, ne gerekiyorsa yapariz. Biz tekeden süt çikarmasini biliriz” dedi.

Ivrindi günden güne gelisiyor

Ivrindi’nin tarim ve hayvancilik alaninda bir bereket yuvasi oldugunu vurgulayan Ivrindi Belediye Baskani Yusuf Cengiz, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz ve milletvekillerimizin destekleriyle günden güne gelisiyor” dedi.

Balikesir’deki küçükbas hayvan varliginin 1,5 milyon oldugunu kaydeden Tarim ve Orman Il Müdürü Erkan Alkan, “Hayvancilikla ugrasan üreticilerimizin en büyük ihtiyaci mera ve damizlik koç. Büyüksehir ile birlikte 70 bin dekar alanda mera islahi yaptik” açiklamasinda bulundu. Dagitim törenine ayrica Genel Merkez Siyasi Hukuki Isler Baskan Yardimcisi Mehmet Tunçak da katildi.

Kaynak: İHA