Akdagmadeni Belediyesi Yasanilabilir Bir Ilçe Için Çalisiyor

Yozgat’in Akdagmadeni ilçesinde bulunan Hanlar Sokak’ta sokak sagliklastirma projesi hayata geçiyor.

Akdagmadeni Belediyesi Yasanilabilir Bir Ilçe Için Çalisiyor
Akdagmadeni ilçesinde belediye mühendisleri tarafindan cadde üzerindeki esnaf ve mülk sahiplerine bilgilendirme çalismalari yapilirken Akdagmadeni Belediye Baskani Nezih Yalçin da esnaflari ziyaret ederek kisa süre içerisinde çalismalari baslayacak olan proje hakkinda fikir alisverisinde bulundu. Baskan Yalçin sokakta yer alan yaklasik 150 is yerinin zemin ve birinci kat dis cephe iyilestirilmesinin yapilacagi ayrica sokagin yollari, kaldirimlari ve çevre düzenlemelerinin de bastan asagi degistirilecegini söyledi.



Sokak modern görünüme kavusacak

Köklü bir degisimin yasanacagi Hanlar Sokak’ta yapilacak projenin detaylarini açiklayan Baskan Yalçin, “Maliyeti Akdagmadeni Belediyesi tarafindan karsilanacak olan projemiz ile birlikte is yerleri tabela ve tente sistemleri tek tip olacak, ayrica zemin ve birinci katta uygulayacagimiz dis cephe çalismalariyla sokagimiz yeni modern görünümüne kavusacaktir. Bölgede esnaflarimizin ve vatandaslarimizin sikayetçi oldugu trafik sorununu çözecek tek yön uygulamasina geçerek cadde üzerinde cep park uygulamasi yapacagiz. Yollarimizi sicak asfalt yapacak, kaldirimlarimiz bastan asagi yeniden düzenleyecegiz. 38 çesit bitki türünde yaklasik 200 adet agaç ve bitkiye hanlar sokakta can verecek ve bölgenin nefes almasini saglayacagiz. 33 adet günes enerjili sokak aydinlatma diregi ve 30 metre araliklarla uygulayacagimiz germe dekoratif aydinlatma sistemlerini yaparak sokagi karanlik terk edilmis görüntüsünden kurtarip isil isil bir mekana çevirecegiz. Ayrica belirli araliklarla cadde görünümüne uygun çöp konteynerleri ve sifir atik toplama noktalarini yaparak saglikli bir hanlar sokagi vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz’’ dedi.



Çalismalar yaz sonu tamamlanacak

Çesmeli Meydan ile kasaplar bölgesinin de ilçeye yakisir modern bir hale getirilecegini ifade eden Yalçin, “Çesmeli Meydanda ahsap görünümlü kompozit pergola sistemini yapilacak. Ayrica meydani ferah ve düzenli bir alana dönüstürecek çalismada dinlenme alanlarini yenileyip küp oturma alanlari olusturacagiz. Bölgede yine yesil alan çalismalarimiza sikça yer verecegiz. Istiklal Caddesinde gerçeklestirdigimiz projeyle bütünlük saglayacak meydanda aydinlatma sistemlerini yenileyecegiz. Özellikle kasap esnaflarimizin bulundugu alanda yapacagimiz çalismayla bölge ilçemize ve esnaflarimiza yakisir bir hale gelecektir. Rabbimin izni ve vatandaslarimizin destegiyle çalismalari yaz sezonu gelmeden tamamlayacagiz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA