Egirdirli Balikçilar Yeni Sezona Hazirlaniyor

Egirdir Gölünde 15 Mart’ta baslayan balik av yasagi, 15 Haziran’da sona erecek. Avlanma yasaginin kalkmasina az bir zaman kala Egirdirli balikçilar ag ve kerevit pinterlerinin bakimini yaparak yeni sezona hazirlaniyor.

Egirdirli Balikçilar Yeni Sezona Hazirlaniyor
Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan iç sulardaki balik neslini korumak amaciyla her yil 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasinda uygulanan su ürünleri avlanma yasagi devam ediyor. S.S. Egirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’ne kayitli balikçilar, yirtilmis balik aglarini ve kerevit pinterlerini tamir ederek yeni sezona hazirlaniyor. Avlanma yasaginin kalkmasina az zaman kala balikçilar son hazirliklarina tamamlamak üzere çalismalarina hiz verdi. Balikçilar kerevit pinterlerini ilmek ilmek dokuyarak tamir islerini gerçeklestiriyor.

Kerevit avi yasagi 1 Temmuz’da sona erecek.

Isparta’da, kerevit stoklarinin güçlenmesi ve yeni av sezonunda daha bol ve karli avcilik için Egirdir Gölü’nde 8 ay süren kerevit avi yasagi 1 Temmuz’da sona erecek.

Egirdir’de yarim asirdir balikçilikla ugrastigini dile getiren Selim Sakçali “Egirdir’de 45 yildir balikçilikla ugrasiyorum. Kerevit sezonumuz Kasim ayinda yasaga girer, 1 Temmuz’da da biter. Biz bu sekiz aylik dönemde de avcilarimiz tamir islerine baslarlar. Bizler geçimimizi balikçilikla sagliyoruz. Bütün balikçilarimiza bereketli bir sezon olmasini diliyorum” dedi.

Egirdir’de 10 yasindan beri balikçilik yaptigini ifade eden Balikçi Mehmet Büyükçetin ise “Egirdir’in en eski balikçilarindan birisiyim. Yaklasik 60 yildir Egirdir Gölü’nde balikçilik yapiyorum. Geçimimi Egirdir Gölünden sagliyorum. Suan balik sezonu kapali. Teknelerimizin bakimlarini yavas yavas yapiyoruz. Bir çok arkadasimiz tamamladi bile. Sezonumuz 15 Haziran’da açilacak. Bizim için önemli olan sezonumuzun iyi geçmesi. Bereketli bir yil olmasini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA