Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Seçim Sosyal Medyada Troll Ordulariyla Degil, Sandikta Milletle Kazanilir'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Seçim sosyal medyada troll ordulariyla degil, sandikta milletle kazanilir. Sandikta yenileceklerini anladiklarinda sosyal medya manipülasyonlarina sarildilar “dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan TVNET canli yayininda gazetecilerin sorularini cevapladi.

Cumhurbaskani Erdogan, mitinglerin yogun bir katilimla gerçeklestigini belirterek,” Bu ara Karadeniz’deydim. Meydanlarda muazzam bir cosku var. Bu cosku adeta pik yapti. Van öyleydi, hele hele Erzurum benim siyasi hayatimda görmedigim bir cosku ile bizi karsiladi. Otobüs yol almakta zorlaniyordu. Rize, Trabzon, buralar da bambaskaydi. Ordu öyleydi. Samsun aynen Erzurum’un bir baska görünümlüydü. Samsun da 120 bin kisinin üstüydü, Erzurum’da 130 bin kisi vardi” dedi.

Yarin Kayseri ve İçel mitingleri oldugunu söyleyen Erdogan Pazar günü Istanbul’da vatandaslarla bulusacagini kaydetti.

14 Mayis seçiminin tarihi bir dönüm noktasi olacagini dile getiren Erdogan, ” 14 Mayis’i yeni atilimlar yapacagimiz yeni yüzyilin bir miladi olarak görüyoruz. PKK’sindan FETÖ’süne Bay Bay Kemal’in kendilerine verdikleri umuda bel baglamis durumda. Gözlerini 14 Mayis’a diktiler. PKK’sindan FETÖ’süne derken bakiyorsunuz Kandil destek veriyor. Terör örgütünün baslari destek veriyor. Benim milletimin öyle kenara koyacagi durum degil” açiklamasini yapti.

- “Biz bu ülkeyi prangalarindan kurtarmak için çok mücadele verdik”

Batili medyanin isi gücü birakip Türkiye’deki seçimleri ana gündem haline getirdigine dikkat çeken Erdogan,” Bay Bay Kemal’i pohpohluyorlar. Bu çok açik bir sekilde batinin çikarlarini öncelikli hale getirecegiz mesaji veriyor. Biz bu ülkeyi prangalarindan kurtarmak için çok mücadele verdik. Bay Bay Kemal biz Türkiye’yi yine size bagli hale getirecegiz diye adeta göz kirpiyor. Bir baska dergi Erdogan gitsin diye kapak yapiyor. Erdogan gitsin diyenler tefeciler, teröristler. Masa olarak kullandiklari terör örgütlerine nefes aldirmadigimiz için Erdogan gitsin diyorlar. Milletim bunlarin hesabini 14 Mayis’ta çok güzel soracak. 14 Mayis seçimleri yerli ve milli Cumhur Ittifaki ile kaos masasi arasinda geçecektir. 14 Mayis teröristleri inlerinde yok edenler ve teröristlerle kol kola gezenler arasinda geçecektir. Ben milletime güveniyorum” degerlendirmesinde bulundu.

’Istanbul’un kendisi için ayri bir önem tasidigini ifade eden Erdogan sunlari kaydetti;

“Istanbul benim askimdir. Siyasete Istanbul’da basladim, burada belediye baskanligi yaptim. Istanbul’u susuzluktan kurtardik. Peki biz Istanbul’u kimden aldik? CHP’den aldik. Istanbul ondan sonra farkli bir Istanbul haline geldi. Basit bir örnek vereyim Haliç kokudan geçilmezdi. O Haliç’i ne yaptik? Temizledik, dip çamurlari pompa ile aktardik. Oradaki bütün o pislikleri aldik. Orasi 500 bin metrekarelik alan haline geldi. Orada simdi çocuk oyun parklari var. Mevcut CHP’li belediye baskani göreve geldi. Maalesef Haliç tekrar kokmaya basladi.

Yaptigimiz operasyonu geri döndürdü. Biz Bogaz’in suyunu da Haliç’e aktardik. Haliç’in suyunu temize döndürmek sureti ile Haliç çok daha farkli bir hale geldi. Metrosunu yaptik. Suyu da Istranca’dan getirdik. Istanbul’a getirdigimiz bu içme suyu ile huzura kavustu. Çukur kalmadi. Istanbul, temizlikte dünyada sayili bir sehir dediler. Su an mevcut CHP’li belediye baskani Istanbul’u sel alip götürürken Bodrum’dan çikiyor.”

’Atatürk Havalimani’nda da yüzyilin mitingini yapacagiz’

Atatürk Havalimani’nda yüzyilin mitingini yapacaklarini söyleyen Erdogan, ”Bizim Atatürk Havalimani’nda covid döneminde sehir hastanesi yaptik. O bizi çok rahatlatti. 3 ayda yapildi bu hastane. Millet bahçesi haline getirecegiz dedik. Çevre ve Sehircilik bakanimiz bunun çalismalarini sürdürüyor. Uygun olan müsait alanda da miting yapacagiz. Onlar da sanirim Maltepe’de yapacaklarmis. TEKNOFEST bu alani bilimin gelecegin sembolü haline getirdi. Bay Bay Kemal ekonomi için Amerikali bir isim bulmustu. Adam gelmeye bile tenezzül etmemis video konferans ile baglanmisti. Bay bay Kemal de bunu büyük bir teknoloji diye anlatmisti. Bay Bay Kemal daha güzel olacak gibi seyler söylüyor” dedi.

Terör örgütleri ile tarihin en büyük mücadelelerinin verildigini aktaran Erdogan, Türkiye’nin önünde yeni ufuklar açildigini, bu sayede terörle mücadele stratejisinde köklü bir degisiklige gidildigini belirtti.

Erdogan,” Baktik uzattigimiz eli isiriyorlar, onlarin anlayacagi dilde konustuk. Gabar’da bunlari yok ettik. Cudi’de yok ettik. Diyor ya bahar gelecek. Biz bahari getirdik. Inlerine girerek getirdik. Hepsi Kandil’e yigildi oradan sesleniyorlar. Kandil’i de baslarina yikacagiz. Diyarbakir’da benim 51 Kürt kardesimi öldüren bunlar degil mi? Simdi Selo’yu çikaracakmis Bay Bay Kemal. Sen hukuk devletinde istedigin gibi atip tutamazsin. Kimden hangi destegi alirlarsa alsinlar, ülkemize zarar veremeyecekler” açiklamasini yapti.

- “Pensilvanya ne söylüyorsa Bay Bay Kemal de ayni seyi söylüyor”

Sinir ötesi harekatlarin bitmedigini, sadece dogru zamani beklediklerini ifade eden Erdogan, “ Orada umduklarini bulamayanlar, karsimiza çikardiklari bir masa ile amaçlarini gerçeklestirmeye çalisiyorlar. 14 Mayis için kendilerini ortaya atmalarinin sebebi budur. Kandil, Pensilvanya ne söylüyorsa Bay Bay Kemal de ayni seyi söylüyor. PKK terör örgütüdür sözünü agizlarindan duyamadik. Bay Bay Kemal çik söyle. Söyleyemiyor. Son günlerdeki telaslari pazarliklarinin ortaya çikmasindan kaynakli. Ülkemizin üzerindeki planlarini hayata geçirmek isteyenler bu treni kaçirmak istemiyor. Kiliçdaroglu ve ortaklarinin üzerine oynanan oyunu biz çok iyi biliyorlar. Basaramayacaklar” diye konustu.

Terörle mücadelenin kendileri için 14 Mayis öncesi ve sonrasi olmadigini ifade ede Erdogan, güvenlik güçlerinin seçim öncesi ve sonrasi provokatif bir hadise yasanmamasi için canla basla çalistiklarinin altini çizdi.

’HDP’nin basindan beri bu masanin kurucusu oldugu ortadaydi’

HDP2nin en basindan bu yana 6’li masa içinde yer aldigini söyleyen Erdogan, ”Her seyden önce Bay Bay Kemal terör örgütünü ve siyasal uzantisini öyle bir cesaretlendirdi ki herkes içinden geçeni söylemekten çekinmiyor. 100 yilin hesabini soracagiz diyor. HDP Bay Bay Kemal’in kapali kapilar arkasinda kendilerine sözler verdigini açikça ifade ettiler. HDP’nin basindan beri bu masanin kurucusu oldugu ortadaydi. Bay Bay Kemal herkese bir seyler dagitirken, terör örgütlerini de ihmal etmiyor. Cezaevlerini bosaltmaktan söz ediyor. Londra’daki tefeciler de ülkemizi avuçlari içine almanin hesabini yapiyor. Terör örgütleri ve Bay Bay Kemal’in söylem birligi içinde olmalari çok vahim bir durum. Masanin etrafinda olanlardan da itiraz edenler yok. Sadece Kiliçdaroglu degil yanindakiler de HDP’nin hakaretlerine karsi sessizlige bürünmüs durumda. Ülkeye su yeniligi getirecegiz dediklerini duyan var mi? Sadece sunlari diyorlar, borç alacagiz, eskiye dönecegiz, Erdogan’dan kurtulacagiz. Baska vaatleri yok. Bizim milletimiz bunlarin pesinden gitmez, yetki vermez. Bunlarin derdi millete

hizmet degil, hatta Erdogan’dan kurtulmak da degil” dedi.

- “Allah kimseyi partisinin bayragi ile terör örgütünün paçavralarini yan yana getirecek duruma düsürmesin”

Kiliçdaroglu’nun Van mitingi ile ilgili de degerlendirmede bulunan Erdogan, “Allah kimseyi partisinin bayragi ile terör örgütünün paçavralarini yan yana getirecek duruma düsürmesin. Terör örgütü PKK’ya destek veren dise dis kana kan sloganlari yükseldi. Neresi burasi Van. Istanbul Belediye Baskani burada konusma yapiyor. Nasil olur da dise dis kana kan diye bir sloganin atilmasina müsaade edebilir. Bu görüntülere CHP’den bir itiraz geldi mi? CHP’ye gönül vermis vatandaslari rahatsiz eden bu görüntü Kiliçdaroglu ve avanesini mutlu etmis olacak ki terör örgütünün isareti ile karsilik veriyorlar. Seçim günü yaklastikça bütün boyalar dökülüyor. Onlarin isaretine sahip çikarsan, emellerini de paylasiyorsun demektir. Öyle bir durum ortaya çikti ki akil alir gibi degil. Masada kime ne söz verdikleri için her seyi birbirlerine karistiriyorlar. Elleri ile kalp isareti mi yapacaklari bilemiyorlar. Kiliçdaroglu Diyarbakir annelerine gitsin de Selo’yu serbest birakacagim desin, diyemez” diye konustu.

- “Meydanlar Cumhur Ittifaki ve AK Parti’nin üstünlügünü adeta haykiriyor”

Anketlerdeki son durum ile ilgili acikmalarda bulunan Erdogan,” Teknigine uygun yapilan her anket bizim önde oldugumuza isaret ediyor. Cumhurbaskanligi ve Meclis’te tereddüte yer vermeyecek sekilde öndeyiz. Fakat bu seçimlerin bir özelligi var. Büyük bir deprem felaketi ile karsi karsiya kaldik. 11 vilayetimiz bu depremi yasadi. Deprem bölgesinin insanlari birçok yere göç etmek zorunda kaldi. Bu adeta bir yerde sehirlerin bosalmasi demektir. Sehirlerimize tekrar geri dönenler var. Kendi evinde oyunu kullanma gayreti içinde olanlar var. Biz kamuoyumu bir yokluyoruz. Yoklamamizi meydanlarda yapiyoruz. Meydanlar Cumhur Ittifaki ve AK Parti’nin üstünlügünü adeta haykiriyor. Bütün bunlar bir seyi gösteriyor. Meydanlarin dilini iyi bilirim dedigim konu bu. Izmir Kiliçdaroglu’nun milletvekili oldugu yer degil mi? Orada Kiliçdaroglu’nun belediyesinin yaptigi bir hizmet var mi? Yine Izmir denince akla Istanbul geliyor. Arasi 7 buçuk saatti. Izmir- Istanbul arasini 3 saat 15 dakikaya indirdik. Masa basi anketlerle seçim kazanilmayacagini Bay Bay Kemal ve avanesi bir kez daha anlayacak” dedi.

“Sosyal medyada bir video kaç kere izlendi diye mutlu oluyorlar. Gerçi orada da foyalari ortaya çikti” diyen Erdogan,” Kurduklari düzen ortaya çikinca o rakamlarin hepsi çöp oldu. Anket firmalari da para karsiligi bunlara mutlu olacaklari sonuçlar veriyorlar. isin komik yani sosyal medya anketlerinden yapay sonuçlara kendileri de inaniyor. Bu millet gerçek anket sonucunu 14 Mayis’ta verecek” açiklamasini yapti.

Erdogan, ”Bunlarin anlamadigi su. Seçim sosyal medyada trol ordulariyla degil, sandikta milletle kazanilir. Sandikta yenileceklerini anladiklarinda sosyal medya manipülasyonlarina sarildilar. Ne yapiyorlar? Sandik güvenligine gölge düsürmek için organizasyon kurmuslar. Sosyal medyada 40 milyon kisiye ulasan sebeke kurmuslar. Bu da yalan. 40 milyon kisiye nasil ulasiyorsun? Anne kucagindaki bebege de ulasmislar. Hesabin fotografina bakiyorsunuz, bir kadin görünüyor ama gerçekte erkek kullaniyor. Tam bir sebeke yani. Bu troll ordusu bay bay Kemal’e çalisiyor. Baya da para veriyor. Depremzede gibi davranip insanlari kandiran binlerce tweet attilar. Adina ’kölelestirilmis hesaplar’ denilen hesaplari devreye sokuyorlar. Gerçek insanlarin hesaplarini çaliyorlar. Bunlar ayni zamanda modern hirsiz. Burada kendi propagandalariyla ilgili paylasimlar yapip sahibi görmeden siliyorlar. Seytanin bile aklina gelmeyecek yöntemleri görüyorsunuz. Bay bay Kemal bu isleri birak, mücadeleni delikanlica ver. Bizim muhalefete bu akli disardan veriyorlar. Suçüstü yakalaninca benim çalisma arkadaslarima kara çaliyorlar. Ellerine yüzlerine bulastirdilar. Siyaseti kirlettigi gibi sosyal medyayi da kirlettiler. Biz siyaseti sosyal medyada tiklanmak için yapmiyoruz, gönüllere girmek için yapiyoruz. Sosyal medyada elbette biz de variz ama bot partisi degiliz. Yaptiklarimizi ve yapacaklarimizi paylastigimiz bir mecra olarak kullaniyoruz” diye belirtti.

TEKNOFEST’e toplam ziyaretçi sayisinin 2,5 milyonu buldugunu söyleyen Erdogan,” Bu bunlari çilgina döndürdü. Gelenlerin kahir ekseriyeti gençlerdi. Bunlar da diyor ki, gençler bize destek verecek. Savunma sanayisine çilginca saldiriyorlar. Niye saldiriyorsunuz? IHA, SIHA, Akinci ve Kizilelma’nin olmasi sizi niye rahatsiz ediyor? ’Erdogan bunun kayinpederi, Erdogan bunlara destek veriyor’ diyorlar. Eger samimiyseniz devletten BAYKAR’a verilen destek nedir açiklayin. Bunu açiklayamiyorsunuz. Bu namus meselesi . Dünürüm birakin kredi almayi, arsa noktasinda dahi devletin arsalarini kesinlikle kabullenmezdi. Illa parami veririm, arsa sahibi olurum. Hep böyle olmustur. Çocuklar da böyle. Atatürk Havalimani’nda attigimiz adim niye rahatsiz ediyor? Orada dünyaya bir görüntü veriyoruz. Savunma sanayisinde nereden nereye geldik gösteriyoruz. Bunlar niye rahatsiz ediyor? Mesele özgüven meselesidir. Ayni isleri küresel firmalar yapsa bize parasiyla satsa hiçbirinin sesi çikmazdi. Sadece araç degil, tüm mühimmatlar da yerli ve milli. 21 yillik Cumhurbaskanligi ve Basbakanlik yaptik, tüm bu kazanimlari elde etti. Masanin etrafindakilerden birisi ’Bunlara destek verdim’ diyor? Ne verdin? Çik açikla. Senin ne yaptigini millet ve hele hele ben iyi bilirim. Onlarin ne dediklerine bakmadik. Savunma sanayisinde yaptigimiz atilimlarin terörle mücadelede faydasini görüyoruz. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te inlerine gireceksin. Bunlar hos geldin der mi? Bay bay Kemal, ’S-400’leri depoya kaldiracagiz’ diyor. Nasil kaldirirsin? Sana bu yetkiyi kim veriyor? Bu imkani benim milletim vermez. Biz geldigimizde yerli ve milli yüzde 20 idi. Biz bunu yüzde 80’e çikardik. Savunma sanayisinde 2022’de sadece 62 proje yürütülürken, bu sayi bugün 750’yi geçti. Bunlari AK Parti hükümeti gerçeklestirdi. Hürjet ilk uçusunu gerçeklestirdi. Kizilelma’nin irtifa testleri sürüyor. TCG Anadolu’yu denize indirdik. Izmir’de suanda on binlerce kisi TCG Anadolu’yu ziyaret ediyor” dedi.

Kaynak: İHA