Yurt Genelinde Yagislar Önümüzdeki Hafta Azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlügü Meteoroloji Uzmani Cengiz Çelik, yurt genelinde devam eden yagislarin pazartesiden itibaren kismi olarak azalacagini kaydetti.

Yurt Genelinde Yagislar Önümüzdeki Hafta Azalacak
Meteoroloji Genel Müdürlügü Meteoroloji Uzmani Çelik, ülke genelinde devam eden yagislar ve sicaklik durumuna iliskin verdigi bilgilerde, yagislarin pazar gününe kadar yurdun büyük bölümünde devam etmesini beklediklerini söyledi.



Marmara Bölgesi, kiyi bölgelerde ve kiyi sahil seridinde yagislarin daha az görülecegini belirten Çelik, “Genellikle hava parçali çok bulutlu olacak. Ancak iç bölgelerde özellikle ögle saatlerinden sonra ve aksam saatlerinde gök gürültülü saganak yagis beklentimiz önümüzdeki 4 gün boyunca devam ediyor” diye konustu.

Çelik, yagislarin güçlü ve kuvvetli olmasinin beklendigi yerlerin de oldugunu vurgulayarak, “Özellikle Iç Ege, Göller Yöresi, Iç Anadolu ve Bati Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel kuvveti seklinde yagislar görülecek. Bu gök gürültülü saganak yagislarla birlikte yerel dogu yagisi görebiliriz. Yagis aninda kuvvetli rüzgar ve yildirim hadisesini de görebiliriz. Bunlara karsi tedbirli ve dikkatli olmakta fayda var” dedi.

Kahramanmaras merkezli depremin etkiledigi bölgelerdeki hava durumuna iliskin de bilgiler veren Çelik, yagislarin deprem bölgesinde daha az görülecegini söyleyerek, “Özellikle Kahramanmaras ve Osmaniye çevrelerinde kisa süreli gök gürültülü saganak yagis geçisleri görebiliriz. Onun disinda önümüzdeki 3 gün boyunca deprem bölgesi için hava ekseriyetle parçali çok bulutlu geçecek diyebiliriz” ifadelerini kullandi.

"Ankara’da önümüzdeki 3 gün boyunca gök gürültülü saganak yagis bekliyoruz"

Istanbul, Ankara ve Izmir’de hafta boyunca yasanilacak meteorolojik beklentileri de aktaran Çelik, sunlari kaydetti:

“Istanbul’da önümüzdeki 3 gün boyunca yagis beklentimiz yok. Hava ekseriyetle parçali, çok bulutlu geçecek. Sicakliklar Istanbul’da en yüksek 24-25 derecelerde seyredecek. Ankara’da önümüzdeki 3 gün boyunca gök gürültülü saganak yagis bekliyoruz. Özellikle Persembe ve cumartesi için Ankara’daki saganak yagisin yerel olarak kuvvetli olmasini öngörüyoruz. Ankara’daki en yüksek sicakliklar da 21-22 dereceler civarinda. Izmir’de Persembe günü için yagis yok, hava çok bulutlu olacak ancak Cuma, cumartesi günü için Izmir’de de gök gürültülü saganak yagis beklentimiz var. Izmir’de en yüksek sicakligi da 26-28 dereceler civarinda seyredecek.”

Yagislar gelecek hafta daha az olacak

Çelik, yurt genelinde devam edecek yagisli havanin gelecek haftayla birlikte daha da azalacagini anlatarak, “Pazar gününe kadar yurdun büyük bölümünde görünecek yagislar önümüzdeki hafta basindan itibaren alansal olarak daha azalacak diyebiliriz. Bir süre daha önümüzdeki hafta boyunca araliklarla yagis görebiliriz ancak bu kadar genis alanlarda görmeyecegiz. Alansal olarak biraz daha küçük bölgelerde yagislar görecegiz. Yurt geneli için pazartesiden itibaren günesi biraz daha fazla görecegiz” dedi.

Kaynak: İHA