Yildirim'da Hizmetin Yolu Açik

Yildirim Belediyesi, yaz aylariyla birlikte ulasim yatirimlarina hiz verdi.

Yildirim'da Hizmetin Yolu Açik
Bir taraftan ilçeye yeni ulasim arterleri kazandiran Yildirim Belediyesi, diger taraftan da mevcut yollarin bakim ve onarimini gerçeklestiriyor. Samanli ve Degirmenönü mahallesinde imar yolu açilmasi ve düzenlenmesi, Samanli, Vakif, Isabey ve Yunusemre mahallelerinde asfalt serimi ve kaplama, Isabey’de trafik düzenlemesi gerçeklestirirken, Cumalikizik, Akçaglayan, Umurbey ve Mimarsinan mahallelerinde ise kaldirim, tretuvar, parke, bordür çalismalarina araliksiz devam ediyor.

Yildirim’in yüzölçümü olarak Bursa’nin en küçük ilçelerinden birisi olmasina ragmen nüfus yogunlugu bakimindan ise ilk siralarda yer aldigini hatirlatan Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Bu durum beraberinde yogun bir yapilasmayi da getirmis. Dolayisi ile bu yogun yapi stokunu daha konforlu, modern, ulasilabilir, sosyal donati alanlari ile desteklenen bir hale dönüstürmek için ulasim yatirimlarimizi arttirarak devam ediyoruz. Yaz aylariyla birlikte bu çalismalarimiz daha da artarak devam edecek” dedi.

Yildirim’da 16 kilometresi 2023 yilinda olmak üzere 4 yilda 87 kilometre yeni imar yolu açildigini aktaran Baskan Yilmaz, “Yine 80 bin tonu 2023 yilinda olmak üzere 225 bin 250 bin ton asfalt serimi gerçeklestirdik. 467 bin metrekare parke ile 219 bin 500 metre bordür çalismasi gerçeklestirdik. Asfalt basta olmak üzere ilçemizi güzellestirmek üzere kullandigimiz parke ve bordürü de kendimiz üretiyoruz. Böylece ilçemizi güzellestirmek için kullandigimiz malzemeyi hem daha kaliteli ve hizli hem de kaliteli bir sekilde üretiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA