Uluslararasi Bisiklet Yarislari Kirikkale'de Yapilacak

Kirikkale’de, 10-11 Haziran’da yapilacak "Road Race Kirikkale 2.2 UCI" uluslararasi bisiklet yarislarinin tanitim toplantisi gerçeklestirildi. Yarislara, 12 ülkeden 84 sporcunun davet edildigi bildirildi.

Uluslararasi Bisiklet Yarislari Kirikkale'de Yapilacak
Kirikkale Valiligi ve Türkiye Federasyonu isbirligi ile Uluslararasi Bisiklet Birligi (UCI) faaliyet programi çerçevesinde 10-11 Haziran tarihlerinde yapilacak "Road Race Kirikkale 2.2 UCI" bisiklet yarisinin bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Valilik konferans salonunda yapilan toplantida, yarislarla ilgili katilimcilara sinevizyonda bilgiler verildi.

"Olimpik pedallar Anadolu’nun kalbinde" mottosuyla düzenlenecek yarislara, 12 ülkeden 84 sporcu, Türkiye’den de 8 takim ve 56 sporcu davet edildi. Millet Bahçesi’nden start verilecek yarislar, "Elit Erkekler" ve "Genç Erkekler" kategorilerinde gerçeklestirilecek. Ayrica, yarislarin son gününde halk turu da düzenlenecek. Meslek lisesi ögrencileri ve ögretmenleri tarafindan üretilen "Anadolu Kirikkale" marka bisiklette çekilisle katilimcilara hediye edilecek.

Vali Bülent Tekbiyikoglu, start noktasinin Millet Bahçesi oldugunu belirterek, "Belediyemizin sok güzel bir faaliyeti oldu. Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesi’ni açtik. Start yerini orasini verdik. Bu sayede vatandasimizin hafta sonunda da orada olacagi için çok fazla ragbet görecegi, sehir merkezinde trafigin etkilenmeyecegi bir start noktasiyla basliyoruz" dedi.

Sporun sehirler için önemli oldugunu ifade eden Tekbiyikoglu, "Bir sehir ne kadar büyük bir organizasyona ev sahipligi yapiyorsa aslinda o sehrin ne kadar mütekâmil bir sehir oldugunu gösterir. Sehrimizin de sahiplenmesi çok önemli. Geçen sene Kirikkaleliler bu isi sahiplendi. 10-11 Haziran tarihlerinde bütün Kirikkalelileri bu aktivitenin içerisinde bulunmaya davet ediyoruz" diye konustu.

Vali Tekbiyikoglu, Kirikkale’de meslek lisesi ögrencileri ve ögretmenleri tarafindan üretilen "Anadolu" marka bisikletlerin de çocuklara çekilis ile dagitacaklarini sözlerine ekledi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu, Olimpiyatlara gitme noktasinda önemli bir yaris oldugunun altini çizerek, "Ilk defa yapiliyor, ilki çok önemli. Ilki ne kadar iyi olursa sonu da o kadar verimli olur. Puan durumu var. Sporcularimiz buradan puan almak zorunda. Suanda kritik bir noktadayiz. Olimpiyata gitme ile ilgili de önemli bir yaris oldugunu düsünüyorum. Bisiklet turizmi hem tanitim hem ekonomi açisindan o sehre o ülkeye önemli katkilar sagliyor" seklinde konustu.

Tanitim programinin son bölümünde ise Vali Bülent Tekbiyikoglu, Haci Tasan’in eserlerinin oldugu plagi Federasyon Baskani Müftüoglu’na hediye etti.
Kaynak: İHA