Özel Çocuklar Yeteneklerini Kesfediyor

Nevsehir’de Kapadokya Engelli Yetenekler Dernegi’nin düzenledigi etkinliklerle özel çocuklar yeteneklerini kesfediyor.

Özel Çocuklar Yeteneklerini Kesfediyor
Down sendromlu çocuklar, Kapadokya Engelli Yetenekler Dernegi’nde düzenlenen Resim Atölyesi’nde vitray çalismasina katilarak, hünerlerini sergilediler. Vitray cam boyama ögretmeni Zehra Çiftçi, “Çocuklarla geçirdigim zaman çok kaliteli diye düsünüyorum. Çünkü onlarin genel yeteneklerini gelistirmis oluyoruz. Ince motor gelisimlerine de katkida bulundugumuzu düsünüyorum. Onlarla zaman geçirmek benim için de ayri bir zevk" dedi.

Çiftçi, "Özel çocuklarin yeterince motor gelisimlerinin gelismedigini düsünüyorlar ama bence gayet gelismis. Çünkü ince vitray çalismasi yapmista olsam çok güzel boyayabiliyorlar. Gerektiginde de çizebileceklerine inaniyorum. Bütün özel çocuklar yetkindir" seklinde konustu.

Bursa’dan oglu ile gelerek etkinlige katilan Kiymet Sümbülova, "18 yasinda down sendromlu oglum var. Bursa Down Kardesligi olarak geldik. 5 aile buradayiz. Dernegin etkinliklerine katiliyoruz. Buradaki etkinliklerin bize de, çocuklarimiza da çok faydasinin oldugunu düsünüyorum. Çocuklarimiz okuldayken göremiyorduk. Burada yan yana oluyoruz, kendimiz gözlemliyoruz. Çocuklarimiz okuldayken ögretmenlerin söyledikleriyle takip edebiliyorduk. Ögretmenlere göre yapiyorlar ama burada kendimiz görüyoruz. Çok net yaptiklarini söyleyemem. Yabanci gönüllü ve atölye egitmenlerimizin yardimiyla daha iyi yönlendirerek yaptirmaya çalisiyoruz" dedi.

Polonya’dan gelen gönüllü Julianna Wojtyozka ise, "Özel ihtiyaçli çocuklarla çalisiyorum. Buraya bir hafta önce gönüllü olarak geldim. Çocugunu Kesfet projesinde yer aliyorum. Burada olmak benim için harika bir deneyim. Çocuklarla birlikte çesitli etkinlikler yapiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA