Milli Egitim Bakani Özer, 'Kütüphanesi Olmayan Okul, Egitim Sistemimizde Kalmadi'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer Üsküdar’da Kandilli Kiz Anadolu Lisesinde Prof. Dr. Nabi Avci kütüphanesi açilis programina katildi. Kütüphane açilis programinda konusan Bakan Özer, “Kütüphanesi olmayan okul, egitim sistemimizde kalmadi” dedi.

Milli Egitim Bakani Özer, 'Kütüphanesi Olmayan Okul, Egitim Sistemimizde Kalmadi'


Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Üsküdar bulunan Kandilli Kiz Anadolu Lisesinde Prof. Dr. Nabi Avci kütüphane açilis programina katildi.

Açilisa, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ve eski Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Nabi Avci katildi.

Açilista konusan Bakan Özer, “Kütüphanesi olmayan okul, egitim sistemimizde kalmadi. Sadece onu yapmadik, ayni zamanda da, okullarimizdaki kitap sayisini da ciddi sekilde arttirdik” seklinde konustu.



“Kütüphanesi olmayan okul egitim sistemimizde kalmadi”

Bakan Özer, “Kütüphanesi olmayan okul, egitim sistemimizde kalmadi. Sadece onu yapmadik, ayni zamanda da, okullarimizdaki kitap sayisini da ciddi sekilde arttirdik. Projeye basladigimiz zaman Türkiye’deki okullarda kitap sayisi 28 milyondu. Su anda 118 milyon 40 bine ulasti. Eskiden gençlerimizin, çocuklarimizin erisemedigi kitaplar artik okullarinda hazir olarak onlari bekliyor. Bir de, özellikle belli kesimler tarafindan gençlerimizle ilgili kullanilan ifadelerin bu vesileyle reddini yapmis olayim. Çocuklarimiz deist oldu, su oldu bu oldu seklinde gençlerimizle ilgili çok fazla sikayet var. Tam tersine bunlari diyenler deist oldu. Benim gözlemim bu sekilde. Gençlerimizle ilgili Allaha sükür hiçbir problem yok” ifadelerini kullandi.

“Ögretmenlerimiz her türlü sartlarda çalisti”

Özer, “Iki tane olagan üstü süreden geçtik, bir tanesi Covid-19’du herkes caninin derdinde oldugu bir kiyamet senaryosu gerçeklesti. Bizim ögretmenlerimiz, valilikler ve kaymakamliklarin organize etmis oldugu vefa gruplarinda canlarini hiçe sayarak sahada yer almistilar. O ögretmenlerimiz, meslek liselerinden bu ülkenin ihtiyaç duymus oldugu maske, dezenfektan, yüz koruyuculari ürettiler ve ihtiyaç noktalarina ulastirdilar” seklinde konustu.



“Ögretmenlerimiz bakanligin görevlendirmesini beklemeden sahaya indiler”

Özer, “6 Subat’ta bir deprem yasadik, ülkemizin daha önce yasamadigi ölçekte ve siddette, 10’un üzerinde ili kapsayan bir deprem. Buralardan imdat çigliklari yükseldigi zaman, ögretmenlerimiz bakanligin görevlendirmesini beklemeden sahaya indiler. Yemek pisirdiler, günde 2 milyon yemegi vatandasimizla bulusturdular. Malatya’da 2 ay kaldim ve tuvalet temizleyen ögretmen gördüm. Egitimle ilgili her fedakarligi gösterdiler” dedi.

Kaynak: İHA