Marmaris'te Ögrenciler Ingilizce Konferans Gerçeklestirdi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde Milli Egitim Müdürlügü destegi ile özel bir kolej ve iki devlet okulunun katilimi ile ögrenciler farkli ülkelerin delegesi olup ülkelerinin dertlerini Ingilizce olarak anlatti.

Marmaris'te Ögrenciler Ingilizce Konferans Gerçeklestirdi


Marmaris’te ilk defa düzenlenen Ortaokul düzeyi Birlesmis Milletler “Junior Universal Negotiation” konferans projesi, Marmaris Ilçe Milli Egitim müdürlügü koordinesinde toplam 3 okuldan seçilen 27 delege katilimi ile gerçeklesti.

Açilis konusmasi ile baslayan konferans, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baskanin Ingilizce konusarak delegelere tesekkürü ile devam etti. “Yapay zeka, potansiyel siber zorbalik, dijital çagda uluslar arasinda egitim esitsizligi ve bunun gençlerin tavirlari üzerindeki etkisi ile ilgili teknolojinin düzenlenmesi" konusu üzerinde sunum yapan 10 yas araligindaki ögrenciler konferans süresi boyunca sunumlarini Ingilizce konusarak anlatti.

Mayis ayindan bu yana egitim alan ögrenciler “Çin Halk Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Almanya Cumhuriyeti, Israil, Hollanda, Ispanya , Büyük Ingiltere ve Kuzey Irlanda Birlesik Kralliklarini temsil etti. Baskan esliginde delegeler temsil ettigi kralligina göre sirasiyla velilerin alkislari esliginde sahnede konusmasini yapti.
Kaynak: İHA