KMÜ'de 'Haydi Gel Spor Yapalim' Projesinde Sertifikalar Verildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi tarafindan depremzede ailelere yönelik düzenlenen ‘Haydi Gel Spor Yapalim’ projesinin sertifika töreni ve fidan dikim programi gerçeklestirildi.

KMÜ'de 'Haydi Gel Spor Yapalim' Projesinde Sertifikalar Verildi
KMÜ Sehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Vali Yardimcisi Mustafa Karaca, KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nevzat Aydin, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sefa Lök, il ve üniversite protokolü, davetliler, depremden etkilenen çocuklar ve aileleri katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sefa Lök, “Subat ayinda meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde hepimizin cigeri yandi. Üniversite olarak konuyla ilgili birçok çalisma yaptik. Rektörümüzün destegiyle depremden etkilenerek Karaman’a gelen çocuklarimiza yönelik bir etkinlik düzenlemek istedik. Çocuklarimiza 14 hafta boyunca alaninda uzman hocalarimiz ve ögrencilerimiz esliginde spor egitimi verdik” dedi.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali da 11 ilde yikici etkisi görülen 6 Subat depremlerinin ardindan üniversite olarak tüm imkanlariyla yaralarin sarilmasi için seferber olduklarini belirtti.

Bölgeden Karaman’a gelen depremzedelerle de yakindan ilgilendiklerini ifade eden Rektör Gavgali, Spor Bilimleri Fakültesi öncülügünde hayata geçirilen ‘Haydi Gel Spor Yapalim’ projesinin de bu anlamda çok degerli oldugunu kaydetti.

Rektör Gavgali, projede emegi geçen herkese tesekkür etti.

Açilis konusmalarinin ardindan ‘Haydi Gel Spor Yapalim’ proje sürecini anlatan video gösterimi izleyiciyle bulustu. Programin devaminda projeye katilan depremzede çocuklara, sponsor olan bir otelin yetkililerine, düzenleme kuruluna, akademisyenlere ve ögrencilere sertifikalari protokol üyeleri tarafindan verildi.

Törenin ardindan Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgali’nin katilimiyla Spor Bilimleri Fakültesi bahçesinde fidan dikim etkinligi gerçeklestirildi.

Depremin etkiledigi 11 il anisina sehirlerin isimlerinin yazili oldugu plakalarinin asildigi 11 adet çinar fidani toprakla bulusturuldu.
Kaynak: İHA