'Kentsel Dönüsümde Yarisi Bizden' Projesine Bagcilar'dan 8 Bin 400 Bina Için Basvuru Yapildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde baslatilan kentsel dönüsüm projesi kampanyasi ‘Yarisi Bizden’e bina bazinda Istanbul’da en büyük ilgi Bagcilar’dan geldi. Bugün sona eren kampanyaya 8 bin 400 bina için basvuru yapildi.

'Kentsel Dönüsümde Yarisi Bizden' Projesine Bagcilar'dan 8 Bin 400 Bina Için Basvuru Yapildi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, kentsel dönüsümde bir ay önce yeni bir seferberlik baslatmisti. Istanbul’daki 1.5 milyon riskli yapinin yenilenmesi için hayata geçirilen ‘Kentsel Dönüsümde Yarisi Bizden’ projesiyle 5 yil içinde depreme dayaniksiz binanin kalmamasi hedefleniyor. Riskli alanlarda yer alan ya da kendisi riskli olan yapilarin kentsel dönüsümüne iliskin destekler saglanarak dönüsümün hizlandirilmasi ve muhtemel dogal afetlere karsi daha hazirlikli olunmasi amaciyla hazirlanan “Yarisi Bizden” kampanyasi, ilk günden beri yurt genelinde büyük bir ilgi gördü. Evini dönüstürmek isteyen vatandaslar projeye basvuruda bulundu.

8 bin 400 bina için basvuru yapildi

Basvuru süresi bugün sona eren kampanyaya Istanbul’da bina bazinda en yogun ilgi ise Bagcilar’dan geldi. Kampanyanin basladigi 26 Nisan tarihinden simdiye kadar ilçedeki 8 bin 400 bina için basvuruda bulunuldu.

“Kentsel dönüsüm birinci gündemimiz”

Vatandaslarin kentsel dönüsüme olan yaklasimindan dolayi memnun olduklarini söyleyen Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “Ülkemiz ve bizim birinci gündemimiz kentsel dönüsüm. Kimligi ve vizyonu olan, çocuklari gelecege hazirlayacak bir kent olmasinin bilinciyle bir yapi olusturmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA