Ezbere 40 Hadis Okuma Yarismasinda Dereceye Giren Ögrencilere Ödülleri Verildi

Kastamonu Seyh Sabani Veli Anadolu Imam Hatip Lisesi tarafindan 40 Hadis Okuma Yarismasi Final Programinda ögrenciler birincilik için ezberledikleri okudu.

Ezbere 40 Hadis Okuma Yarismasinda Dereceye Giren Ögrencilere Ödülleri Verildi
Kur’an-i Kerimi Güzel Okuma Yarismasi’nda Türkiye 4’ncüsü olan Seyh Sabani Veli Anadolu Imam Hatip Lisesi tarafindan düzenlenen Ezbere 40 Hadis Ezber Yarismasinin finali gerçeklesti. Halk Egitim Merkezi Salonunda düzenlenen yarismanin finaline kalan 10 ögrenciye dörder hadis soruldu. Her ögrenciden hadisleri ezbere Arapça okumalari ve Türkçe meallerini söylemeleri istendi. Jüri üyelerinin degerlendirmeleri neticesinde yarismada 1’inci Emirhan Tütüncüoglu, 2’nci Eren Kocaer, 3’üncü Gökhan Tosun oldu. Yarisma bitiminde Seyh Sabani Veli Anadolu Imam Hatip Lisesi Tasavvuf Musikisi tarafindan ilahi ve kasideler seslendirildi. Dereceye giren ögrencilere ödülleri Il Milli Egitim Müdürü Cengiz Bahçacioglu, Il Müftüsü Mustafa Bilgiç ve Prof. Dr. Mehmet Nadir Özdemir tarafindan verildi.

Programda konusan Okul Müdürü Mehmet Dogan, “Basarilarimiza örnek vermek gerekirse, 3 yildir pes pese Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasi Türkiye 4’üncüdülügü, 2023 yilinda hutbe okumada ilimizi bölgede temsil etme ve mesleki yarismalarin her dalinda alinan dereceler, her kandil gecesinde camilerde mevlit programlari, mukabeleler, cuma namazi uygulamalari ve mesleki alandaki basarimizin göstergesidir. Sportif alanda ise okulda kurulan 9 spor takimi, 200 yakin ögrencinin bu faaliyetlerde yer almasi, elde edilen dereceler, özellikle 2023 mayis ayinda Istanbul’da yapilan sampiyonada okulumuz ögrencisi Hamza Eren Göksu’nun kickboksta dünya sampiyonu olmasi bizleri sevindirmistir" dedi.

Programa Il Milli Egitim Müdürü Cengiz Bahçacioglu, Il Müftüsü Mustafa Bilgiç, Il Milli Egitim sube müdürleri, akademisyenler, STK temsilcileri, ögretmenler, veliler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA