Evladi Daga Kaçirilan Anne Açiklamasi 'Demirtas'i Cezaevinden Çikaracaklardi. Simdi Çikarsinlar Da Görelim'

Selahattin Demirtas’in cezaevinden çikarilmasi vaadine tepki gösteren acili anne Ayten Koçhan, “Demirtas’i cezaevinden çikaracaklardi. Simdi çikarsinlar da görelim. Evlatlarimizi getirip teslim etsinler sonra onu çikartsinlar” dedi.

Evladi Daga Kaçirilan Anne Açiklamasi 'Demirtas'i Cezaevinden Çikaracaklardi. Simdi Çikarsinlar Da Görelim'
Mus’ta, çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasinda HDP’yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti 100. haftada da devam etti. HDP Mus Il Baskanligi önündeki evlat nöbetini sürdüren aileler, Selahattin Demirtas’in cezaevinden çikarilmasi vaadine tepki gösterdi. Çocuklarina kavusma ümidiyle eylem yapan aileler, çocuklarina seslenerek ‘teslim ol’ çagrisinda bulundu. Çocuklarinin fotograflarini ellerinden düsürmeyen gözü yasli aileler, duygu dolu anlar yasatti.

Oglunun 8 yil önce kandirilarak daga çikarildigini söyleyen anne Ayten Koçhan, 100 haftadir nöbetlerine devam ettiklerini belirterek, “Ben Ersin’in annesiyim. Ben evladim için buradayim. Ben cigerim için buradayim. 100 haftadir bizler buradayiz. 200 hafta daha buraya gelirim. Evladim gelene kadar buradayim. Biz çocuklarimizi istiyoruz. HDP ve PKK yilanin basidir. Seçimden önce ‘Selahattin Demirtas’i hapisten çikaracagiz’ diyorlardi, simdi çikarsinlar. Evlatlarimizi getirip bize versinler, ondan sonra onu oradan çikarsinlar. Bizler nasil evlat hasreti ile yaniyoruz, onlar da öyle evlat hasreti ile yansinlar. Kaç yildir bu eylemimize devam ediyoruz, boynumuz bükük evimize gidiyoruz. 8 senedir evlat hasreti yasiyoruz. Evlatlarimizi PKK ve HDP’den istiyoruz” dedi.

Recep Tayyip Erdogan’in yeniden Cumhurbaskani seçilmesinin çocuklari için umut oldugunu dile getiren Koçhan, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan varsa biz de variz. Iyi ki o var. O basimizda olmazsa halimiz perisan. Yeni dönem insallah çocuklarimiz için bir umut olur ve çocuklarimiz dönüp teslim olurlar” ifadelerini kullandi.

“Biz evlatlarimizi onlara yedirmeyecegiz”

Ogluna seslenen ve ‘teslim ol’ çagrisi yapan Halit Altun da, “8 yildir bu hasreti çekiyorum, 8 gün degil. Onlar da kendi koltuklarinda oturmuslar keyiflerini yapiyorlar. Biz evlatlarimizi onlara yedirmeyecegiz. Bu isin pesini birakmayacagiz. Var oldugumuz müddetçe, bu dava var oldugu müddetçe biz davamizdan vazgeçmeyecegiz. Oglum Muhsin’e sesleniyorum. Yillardir senin hasretini çekiyoruz; eger hayatta isen annene ve babana dön. O kesimin bize faydasi olmaz. Sizi Amerika’ya asker yapmislar. Bizi birbirimize düsürüyorlar. Bunun bilincinde olun. Annen su an yatalak durumda. Memleketine, topragina dön. Sana namus sözü veriyorum, cezan ne varsa ben çekecegim. Yeter ki gel devletin sefkatine, Cumhurbaskanimizin sefkatine teslim ol” seklinde konustu.

Kaynak: İHA