Elazig'da 31 Mayis Dünya Tütünsüz Günü Etkinligi

Elazig Il Saglik Müdürlügü ekipleri tarafindan 31 Mayis Dünya Tütünsüz Günü etkinligi gerçeklestirildi.

Elazig'da 31 Mayis Dünya Tütünsüz Günü Etkinligi
Elazig’da Il Saglik Müdürlügü ekipleri tarafindan bir alisveris merkezinde 31 Mayis Dünya Tütünsüz Günü etkinlik gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen etkinlikte tütün ürünleri kullanan vatandaslara farkindalik olusturmak için tütün ürünlerinin zararlari anlatildi. Öte yandan ekipler, vatandaslarin çok oldugu bölgelerde ‘Zehire degil gidana ve gelecegine yatirim yap’ slogani altinda stant kurarak vatandaslara bilinçlendirici brosürler dagitarak bilgiler verdi.

Il Saglik Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Bilindigi üzere Dünya Saglik Örgütü tarafindan 31 Mayis Dünya Tütünsüz Günü, 1987 yilinda, yilda ortalama 8 milyon kisinin hayatini kaybettigi tütün salginina karsi farkindaligi artirma ve tütün dumaninin sagliga zararlarini topluma anlatip harekete geçmeyi saglama hedefiyle tanimlanmistir. 31 Mayis 2023 Dünya Tütünsüz Gününde, tütün üretiminin verimli tarim arazilerine yaptigi olumsuz etkilerin yani sira tüketilen suyun miktarinin kurakliga olan etkisine de dikkat çekmek üzere hedeflenmistir. Gelecek nesillere daha yasanabilir bir dünya birakabilmek adina bireysel anlamda bu sorunla mücadele etmek her bireyin görevidir. Bu dogrultuda tütün kullaniminin zararlari konusunda toplumun farkindalik düzeyini artirmak için tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de 31 Mayis Dünya Tütünsüz Günü olarak çesitli etkinliklerle kutlanmaktadir’’ denildi.
Kaynak: İHA