Dünya Tütünsüz Günü'nde Sahilde Izmarit Topladilar

Ordu Il Saglik Müdürlügü tarafindan düzenlenen etkinlik çerçevesinde ögrenciler ve saglik çalisanlari sahilde izmarit topladi.

Dünya Tütünsüz Günü'nde Sahilde Izmarit Topladilar
Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) tarafindan ilan edilen 31 Mayis ‘Dünya Tütünsüz Günü’ çerçevesinde Ordu’da etkinlik düzenlendi.

Il Saglik Müdürlügü tarafindan Tayfun Gürsoy Parki’nda açilan stantta vatandaslara bilgilendirmelerde bulunuldu. Sonrasinda ise katilimcilar ve ögrenciler, eldivenlerini takarak Akyazi Sahil bandinda izmarit topladi.

Ordu Il saglik Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün, sigaranin dogaya ve insanlara olan zararlarini anlatti. DSÖ tarafindan belirlenen bu günde tütün ve tütün ürünlerinin zararlarina karsi toplumu bilgilendirme adina çalismalarin yapildigini kaydeden Tüzün, sigara içilen bir ortamda içmeyenlerin de pasif iççi oldugunu ve uzak durulmasi gerektigini, izmaritlerin dogada çözülmeyen ve canlilara zarar veren maddeler olduguna dikkat çekti.

Etkinlikte Il Saglik Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün ve saglikçilar tarafindan katilimcilara ve ögrencilere fidan dagitimi yapildi.
Kaynak: İHA