Bursa'nin En Iyi Genç Müzisyenleri Belli Oldu

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi Liseli Gençler Müzik Yarismasi’nda “En Iyi”ler belli oldu. Yarismanin finalinde müzik gruplari performanslarini sergilerken, dereceye girenler de ödüllendirildi. Müzigin hiç susmadigi günün sonunda sevilen sanatçi Ozbi, sarkilariyla gençleri costurdu.

Bursa'nin En Iyi Genç Müzisyenleri Belli Oldu
Nilüfer Belediyesi’nin gençleri müzikle bulusturmak ve onlari bu alanda desteklemek hedefiyle düzenledigi müzik yarismasi, bu yil da genis katilimla gerçeklesti. Mix Müzik ve AkademiX’in katkilariyla 11 yil boyunca “Liselerarasi Müzik Yarismasi” adiyla düzenlenen organizasyon bu yil, “Gençler Sahne Sizin” slogani ve “Liseli Gençler Müzik Yarismasi” adiyla gerçeklestirildi.

Elemeleri geçerek finale kalan müzik gruplari, Nâzim Hikmet Kültürevi’ndeki sahnede dereceye girebilmek için performanslarini sergiledi. Akademisyen, müzik ögretmeni, orkestra sefi ve Ozbi grubundan olusan yarisma jürisi, en iyileri seçmekte hayli zorlandi. Heyecanli anlara sahne olan yarismanin ödül töreninde konusan Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Sibel Özer, yarismaya katilan ve ödül alan gençleri kutladi. Nilüfer Belediyesi olarak müzik alaninda yetenekli olan gençlerin hayallerine destek olmak amaciyla 11 yildir bu organizasyonu gerçeklestirdiklerini belirten Dr. Sibel Özer, “En iyilerin seçildigi bu yarismanin, hayallerinize giden yolda ilk basamak olmasini diliyorum. Müzik, hayatimizi güzellestiren evrensel bir deger. Müzik hiç susmasin diyoruz. Müzigin her zaman hayatimizda kalmasini ve yasamimiza güzellikler katmasini diliyoruz. Hedeflerinizden, hayallerinizden vazgeçmeyin” diye konustu.

Organizasyona ilk yildan itibaren kesintisiz destek verdiklerini belirten Mix Müzik ve AkademiX Yönetim Kurulu Baskani Rüstem Avci da, “Mix Müzik, kazancinin yüzde 10’unu gençleri müzige kazandirma projelerinde, yüzde 12’sini de sokak hayvanlarinin refahi için kullaniyor. 1984’ten beri Bursa’dan aldigimizi, Bursa’ya geri verme sözüyle yoldayiz. En büyük sözümüz de, bizim umudumuz olan gençlere. Iyi ki varsiniz. Bu ülkenin ve dünyanin iyi ki böyle güzel gençleri var” dedi.

Konusmalarin ardindan dereceye girenler açiklandi. 6 ana kategori ve “En iyi” alt kategorilerde ödüllerin verildigi Liseli Gençler Müzik Yarismasi’nda, dereceye girenler büyük sevinç yasadi. “En Iyi Orkestra” kategorisinde birincilige “Baris Orkestrasi” deger görülürken, Fahrenheit grubu ikinci, The Girls Band müzik grubu da üçüncü oldu.

En Iyi Solist kategorisinde Lilith grubundan Eslem Yildirim birinci olurken, Uhal grubundan Ceren Baltaci ikinci, Baris Orkestrasi’ndan Ecrin Güyen de üçüncü sirada yer aldi.
Kaynak: İHA