Belediye, Yalikavak Iskele Için Ihale Sürecini Tamamladi

Yalikavak Mahallesinde bulunan iskelenin yeniden yapilmasi için harekete geçen Bodrum Belediyesi bölgede çalismalarina basladi.

Belediye, Yalikavak Iskele Için Ihale Sürecini Tamamladi
Yalikavak merkezde bulunan T iskelede yasanan çökme nedeniyle harekete geçen Bodrum Belediyesi ekipleri, gerekli kesif ve proje çalismalarini bitirdi. Çürüyen iskele kaziklari nedeniyle çökmelerin yasandigi iskele için Bodrum Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü Etüt Proje Birimi tarafindan hazirlanan proje kapsaminda önceki gün ihale süreci tamamlandi.

Önümüzdeki hafta içinde söküm çalismalarinin baslayacagi iskele bölgesinde, ilk olarak yedieminde bulunan iskeleye bagli 12 teknenin güvenli bölgeye çekilmesi saglaniyor. Çalismalar kapsaminda söküm islemlerinin ardindan yeni iskele insasi yapilacak.

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, “Halkimizin can ve mal güvenligi için ilk olarak bölgenin tahliyesini gerçeklestiriyoruz. Kisa süre içinde T iskele tamamen sökülecek ve yeni kaziklar çakilarak dayanikli bir iskele insasina baslanacak. Iskele disinda kalan yürüyüs yolundaki çökmelerle ilgili de çalismalarimiz devam ediyor. Fen Isleri Müdürlügümüz, önümüzdeki günlerde gerçeklestirecegi ihale sonrasi, o bölgenin de yeniden yapilmasini saglayacak.” dedi.

Kaynak: İHA