AOSB'de 3.Ulusal Sanayi Odakli Ar-Ge Ve Inovasyon Proje Yarismasinda Ödüller Verildi

Degisimi ve sürekli yenilenmeyi destekleyen, yasanabilir bir çevre, sürdürülebilir ekonomik gelisme ve Türkiye’nin rekabetçi gücüne katki için AR-GE ve inovasyonu tesvik eden Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi’nin (AOSB) 3. Ulusal Sanayi Odakli AR-GE ve Inovasyon Proje Yarismasi’nda dereceye giren projelerin sahiplerine düzenlenen törenle ödülleri verildi.

AOSB'de 3.Ulusal Sanayi Odakli Ar-Ge Ve Inovasyon Proje Yarismasinda Ödüller Verildi
Yeniligi destekleyen, yaptiklari üretim, ihracat ve istihdamlariyla ekonomiye güç veren katilimcilarina sorunsuz ve kesintisiz üretim imkanlari sumakla yetinmeyen, üniversite sanayi is birligi ile bilgiyi üretime kazandiran AOSB’nin, ulusal çapta düzenledigi yarismanin ödül töreni gerçeklesti.

AOSB Yönetim Kurulu Baskani Bekir Sütcü, 500 bin TL ödülün dagitildigi törenin açilisindaki konusmasina, projenin maksatlarindan söz ederek basladi.

Sütcü, Türk sanayisine fayda saglanmasi, katma degeri yüksek projelerin ülke ekonomisine kazandirilmasi, AR-GE ve Inovasyon kültürünün yayginlastirilmasi, üniversite-sanayi is birliginin güçlendirilmesi, AR-GE ve Inovasyon çalismalarinda yeni ortakliklarin baslatilmasi ve bu konudaki fikirlerinin sunulup hayata geçirilebilecegi bir platform saglanmasi amaciyla düzenledikleri yarismanin önemine vurgu yapti.

Baskan Sütcü, “Bir sanayici olarak yatirim yapmak, isletme açmak, istihdam olusturmak, katma degerli ürünler üretmek temel hedeflerimizdendir. Bunlar ancak mali ve beserî kaynaklar, girisimcilik istegi, ekonomik konjonktürün uygunlugu, tecrübe ve imkânlarin bütünlesmesiyle gerçeklestirilebilir. Bu sartlar bir araya geldiginde istediginiz hedefe ulasir ve ülke ekonomisinin gelisimine katki saglarsiniz. Ancak hiçbir yatirim, hiçbir fabrika insanimizin girisimcilik kültürünü gelistirmekten, onlari cesaretlendirmekten, bilimsel çalismalari desteklemekten, üniversitelerimizi güçlendirmekten, AR-GE faaliyetlerini ön plana çikartmaktan daha kiymetli degildir” dedi.

“Insani Yasat Ki Devlet Yasasin” sözünden hareketle en iyi yatirimin insana yapilan yatirim oldugunu ifade eden Sütcü, sunlari söyledi:

“Bu öyle bir yatirimdir ki, kisa vadede sonuç almaktan ziyade, proje sahipleriyle birer bire ilgilenmeyi, zaman ayirip mentörlük yapmayi, sabirli olmayi, bir halinin dokunmasi gibi ilmek ilmek islemeyi gerektirir. Kisacasi bir kültür olusturmayi gerektirir.”

“Biz sanayicilige baslarken bu imkanlar yoktu”

Kendilerinin sanayicilik yolculuguna çikarken bu sekilde ulasabilecekleri platformlar ya da rehberler olmadigini hatirlatan

Sütçü," “Sadece ticaretini yapabildigimiz ürünler üzerinde yogunlasarak bir üretim ortami olusturmaya çalistik. Oysa bugün yatirimcilara ve girisimcilere yol göstermeye çalisan birçok platform oldugu görülmektedir. Bu ekosistemden istifade edilmesi halinde daha nitelikli üretim ortami olusturmak, refah seviyesini yükseltmek mümkündür. O nedenle her ne kosulda olursa olsun gençlerimize, akademisyenlerimize, ögrencilerimize girisimcilerinin gelistirilmesi noktasinda bu platformlardan yararlanmak için çaba sarf etmelerini, hayallerine ulasmak adina projelerini gelistirmek için israrci olmalarini tavsiye ediyoruz. Nitekim, ülkemizin ihtiyacinin temelde girisimciligin gelismesine bagli oldugunu düsünüyoruz”ifadelerini kullandi.

Küresel rekabet kosullarina da dikkati çeken Sütcü, “Küresel pazarda ayakta kalabilmek, basarili bir ihracat performansi ve rekabet avantaji elde edebilmek ve verimliligi saglayabilmek için Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine her zamandan daha fazla önem vermek zorundayiz. Bu yarisma vesilesiyle ortaya çikan degerli fikirlerin sanayide uygulama alani bulacagina inaniyor, yarismamiza katilan ve katki sunan herkese tesekkürlerimi sunuyorum” ifadeleriyle sözlerini tamamladi.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpinar ve Girisimcilik Ekosistemi Dernegi Baskani, Dijital Kuluçka Merkezi Kurucusu Gazeteci Esra Özden’in sunumuyla yarismada dereceye giren katilimcilarin projeleri tanitilip, ödülleri verildi.



“Yarismaya 191 proje sunuldu”

AOSB Bölge Müdürü Akpinar, “Üniversite-Sanayi Is birligi, AR-GE ve Yesil OSB fikrini benimsemis bilime ve sanayiciye destegi hedef edinmis olan Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi olarak düzenledikleri yarismaya bu yil Akademisyen/ Lisansüstü kategorisi, Lisans Mezun/Lisansüstü Ögrenci Kategorisi ve Lisans Ögrenci kategorilerinde toplam 191 basvurunun oldugunu ifade etti.



“Projeleri 230 akademisyen degerlendirdi”

Akpinar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürsit Ilim’dir” sözünü hatirlatarak, “Bu deyimin, gerçekligi ile bu ülkenin gelecegi olan gençlerimizi en iyi sekilde yetistirip yarisma çerçevesinde projeleri tarafsiz ve objektif bir sekilde degerlendiren, farkli üniversite ve bölümlerden toplamda 230 Akademisyen Kurulu hakemlerimize desteklerinden dolayi çok tesekkür ederiz” dedi.

Törene, AOSB Yönetim Kurulu Baskani Bekir Sütcü, Baskan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara, M. Nedim Büyüknacar, Mehmet Tosmur, Denetim Kurulu Üyesi Ergin Turan, Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, TEYDEB Baskan Yardimcisi Dr. Hasan Selçuk Selek, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasim, Adana Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Remzi Özdogan, Il Müdürü Mehmet Eren, Adana Gençlik ve Spor Il Müdürü Muzaffer Çintimar ile TSE Çevresel Gözetim ve Dogrulama Müdürü Mehmet Ergün, sanayiciler, yarismacilar ve diger davetliler katildi.

Kaynak: İHA