Yozgat'in Agaç Tünelli Yolu Görenleri Hayran Birakiyor

Yozgat’in Yerköy ilçesine bagli Saray köyünde sögüt agaçlarinin olusturdugu tünel görünümlü yol, görenleri adeta farkli bir dünyaya tasiyor.

Yozgat'in Agaç Tünelli Yolu Görenleri Hayran Birakiyor
Uluslararasi E-88 karayolunun yapilmasindan sonra 500 metrelik bir bölümü Saray köyü içerisinde kalan eski Yozgat-Ankara karayolu görenleri adeta farkli bir dünyaya tasiyor. Önceleri Yozgat-Ankara yolu olarak kullanilan yolun yaklasik 500 metrelik kisminda iri gövdeli, birbirine yakin mesafede dizili sögüt agaçlarinin olusturdugu tünel görünümlü manzara, görenleri eski günlere götürüyor. Iki tarafi da sögüt agaçlariyla sarili olan yolda yolculuk edenler yesilin her tonunun birbirine karistigi tünelin içinden geçmenin keyfini çikariyor.

Her mevsim ayri bir renk cümbüsüne bürünen tünel görünümlü yolda seyahat edenlerin yani sira yol, gelin ve damatlarin da fotograf çektirdigi mekanlarin basinda geliyor.

Görünümüyle dikkat çeken yolu günlük hayatta kullanan yöre halki da yolun asfaltlanarak çevre düzenlemesinin yapilmasini istiyor.

Bulgur fabrikasi oldugu için tünel görünümlü yolu her gün kullandigini söyleyen Osman Dereli isimli vatandas, “Burada dügünü olanlar gelip hatira fotografi çektiriyor. Burasi tünel gibi ayri bir güzellik veriyor. Yalniz biraz bakimsiz yolunun tekrar yapilmasi gerekiyor. Eskiden buraya Atatürk yolu derlerdi. Ankara’ya gidip gelirken bu yolu kullanirdik. Bu yolun yazin ayri kisin ayri bir güzelligi oluyor, sögüt agaçlari burayi tünel gibi kapatiyor. Buraya gelenler için güzel bir mesire alani da oluyor.” dedi.

Kaynak: İHA